EUR: 323,48 Ft
CHF: 286,50 Ft
2018. december 14., péntek
Szilárda

Budapest IX.kerület

A spenót és a tükörtojás a galériában

Mészáros Szabolcs festőművész képeiből nyílt meg az idei első kiállítás a kerület határában található Fiktív Gasztrogalériában.

Amikor Mészáros Szabolcs spenótot fest, akkor a mindannyiunk közös tudatában megjelenő spenótot festi le

Amikor Mészáros Szabolcs spenótot fest, akkor nem spenótot fest, hanem a spenótot – írta a művész képeiről Weiner Sennyey Tibor költő, író, műfordító, szerkesztő a drot.eu-n megjelent ajánlójában. – A mindannyiunk közös tudatában megjelenő spenótot. A spenótideát. Amikor folyót fest, esőt fest, akkor nem egyszerűen a Rábát, a Dunát, a Tiszát festi, nem a tegnapi vagy a mai esőt festi, hanem valamennyi folyamot, az említetteken túl a Nílust és a Gangeszt is, valamennyi esőt, a negyvennaposat és az eljövendő esőket is. Festményei valósabbak, mint egy fotó, arról, amit fest, és valósabbak annál is, ami a tárgyuk. A valódi valóság végtelenségét festi. Ezt hívjuk festészetnek.


Kapcsolódó Cikkek

 • Tárolót a társasházakba!

  Tárolót a társasházakba!

  Pályázat útján szerezhetnek pénzt Belváros-Lipótváros társasházai, ha kerékpártárolót szeretnének létesíteni az ingatlanon belül.

 • Budapest madártávlatból

  Budapest madártávlatból

  Lenyűgöző légi felvételeivel meghódította a közösségi oldalakat, kedvenc témája Budapest, madártávlatból megörökítette már a főváros számos jellegzetes helyszínét, de szívesen csinál képeket sokfelé Magyarországon és szerte a világban.

 • Eifert-képek Újpesten

  Eifert-képek Újpesten

  Hazai és nemzetközi szinten is a legjobbak között jegyzik Eifert János fotóművész fényképeit.