EUR: 324,96 Ft
CHF: 281,79 Ft
2018. június 24., vasárnap
Iván

Belföld

Állami kitüntetéseket adott át Balog Zoltán – Fotók!

– Magyarországnak hozzáértő, elkötelezett és bátor emberekre van szüksége –jelentette ki Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere kedden a Pesti Vigadóban, ahol március 15. alkalmából a Magyar Érdemrend Tisztikeresztje, a Magyar Érdemrend Lovagkeresztje, valamint Magyar Arany, Ezüst és Bronz Érdemkereszteket adott át. Összesen 148 személy részesült kitüntetésben.

A tárcavezető hangsúlyozta, bár fontos a kormány által elvégezhető munka, de önmagában az nem állhat meg olyanok erőfeszítése nélkül, akik a kultúra, a művészet, az oktatás, a tudomány, a sport, a hitélet területén kiemelkedőt alkotnak.


Tisztikeresztet kapott többek között dr. Lukács László néprajzkutató és dr. Almási Mihály baptista lelkipásztor. Lovagkeresztben pedig mások mellett Babos Tímea és Fucsovics Márton teniszezők és Baji Balázs atléta részesültek.

Arany Érdemkeresztet kapott többek között Hanga Ádám, a Barcelona kosárlabdázója, míg Ezüst Érdemkeresztben részesült Andrássy Szabolcsné pedagógus és Torma Gábor, a Budapesti Bábszínház műszaki vezetője is mások mellett.


További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

  • Egy hét múlva élesben indul az online számlázás

    Egy hét múlva élesben indul az online számlázás

    Több mint kétmillió számla érkezett az online számla tesztfelületére június 22-ig; a július 1-jén induló rendszer tehermentesíti a vállalkozásokat és növeli az államkassza bevételét is, a számlázó programok adóhivatalhoz történő bekötésével ugyanis évi 50 ezer milliárd forint összegű számlaforgalom válik láthatóvá és követhetővé az adóhatóság számára – hívta fel a figyelmet a Pénzügyminisztérium (PM) vasárnap.

  • Egyházi kitüntetést kapott Tarlós István

    Egyházi kitüntetést kapott Tarlós István

    Szent Adalbert-díjat kapott a főpolgármester. Az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye kitüntetését Erdő Péter bíboros, prímás, érsek adta át Tarlós Istvánnak vasárnap Óbudán, a Szent Péter és Pál-templomban szentmise keretében.