EUR: 323,41 Ft
CHF: 285,58 Ft
2018. szeptember 24., hétfő
Gellért, Mercédesz

Belföld

Állami kitüntetéseket adott át Balog Zoltán – Fotók!

– Magyarországnak hozzáértő, elkötelezett és bátor emberekre van szüksége –jelentette ki Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere kedden a Pesti Vigadóban, ahol március 15. alkalmából a Magyar Érdemrend Tisztikeresztje, a Magyar Érdemrend Lovagkeresztje, valamint Magyar Arany, Ezüst és Bronz Érdemkereszteket adott át. Összesen 148 személy részesült kitüntetésben.

A tárcavezető hangsúlyozta, bár fontos a kormány által elvégezhető munka, de önmagában az nem állhat meg olyanok erőfeszítése nélkül, akik a kultúra, a művészet, az oktatás, a tudomány, a sport, a hitélet területén kiemelkedőt alkotnak.


Tisztikeresztet kapott többek között dr. Lukács László néprajzkutató és dr. Almási Mihály baptista lelkipásztor. Lovagkeresztben pedig mások mellett Babos Tímea és Fucsovics Márton teniszezők és Baji Balázs atléta részesültek.

Arany Érdemkeresztet kapott többek között Hanga Ádám, a Barcelona kosárlabdázója, míg Ezüst Érdemkeresztben részesült Andrássy Szabolcsné pedagógus és Torma Gábor, a Budapesti Bábszínház műszaki vezetője is mások mellett.


További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

  • Meteorológiai radarokat zavarhatnak vezeték nélküli eszközök

    Meteorológiai radarokat zavarhatnak vezeték nélküli eszközök

    Zavarhatják a különböző vezeték nélküli ipari, nagy teljesítményű wifieszközök vagy biztonsági kamerák képét vezeték nélkül továbbító berendezések a meteorológiai radarok működését, amelyek emiatt nem képesek helyesen jelezni egy vihart a légi irányítóknak, a külföldi meteorológiai szolgálatoknak vagy a tömegmédiumoknak – közölte a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Kommunikációs Igazgatósága hétfőn az MTI-vel.

  • Szigorítja a menekültügyi rendszert az olasz kormány új törvénycsomagja

    Szigorítja a menekültügyi rendszert az olasz kormány új törvénycsomagja

    Az érkezők azonosítási idejének meghosszabbítását, a humanitárius menedékjog kérelmezésének szigorítását, valamint a bűncselekményt elkövető emberek kiutasítását is tartalmazza az olasz kormány új biztonsági és migrációs törvényerejű rendelete, amelyet Giuseppe Conte miniszterelnök és Matteo Salvini belügyminiszter mutatott be hétfőn Rómában.