2018. március 24., szombat
Gábor, Karina

Életmód

Balázs Brigitta: A kreativitás is piacképes termék

Balázs Brigitta egyszerre két vállalkozást épít – Fotó: Cser Dániel

Eredeti szakmája textil- és mintatervező, de Balázs Brigitta számos formáját megtalálta annak, hogyan tudja továbbadni, kamatoztatni és hasznosítani kézügyességét és fantáziáját. Egyszerre két vállalkozást is épít: a Cocco e Canella egy egyre erősödő brand, amelyben személyre szabott designt készít a babaváróknak, az egyedi játékoktól kezdve egészen a gyermekszoba berendezéséig, az Estig elnevezésű délutáni foglalkozások alkalmával pedig képzőművészet-terápiával segít kisiskolásoknak, tinédzsereknek.

– Londonban ismerkedtem meg a képzőművészet-terápiával, amit szeretnék itthon is elfogadottá tenni. Ha úgy tetszik, ez egyfajta küldetéstudat nálam – mesélte Balázs Brigitta. – Ez egy olyan irányított alkotói folyamat, ahol nem kell tudni vagy akarni megfogalmazni a problémákat, elakadásokat. A művészet jótékony, gyógyító hatása a tanulási és beilleszkedési nehézségben, serdülőkori személyiségfejlődésben akár étkezési vagy figyelemzavaros gyermekeknél is segíthet. Nem kell hozzá művészi talentum, mert nem az esztétikum a fontos, hanem alkotás közben gyakorlatilag felszínre kerül minden, amire nehéz szavakat találni vagy felismerni.


Az irányított alkotói folyamat segít a lelki elakadásokban is – Fotó:Cser

A folyamat személyre szabott, van, aki agyaggal dolgozik, más együtt rajzol vagy fest a terapeutával. A végén beszélgetnek az elkészült alkotásról, amelynek során közösen megfejtik a szimbólumokat, ilyenkor többnyire felszínre kerülnek és megfogalmazódnak a problémák. Csoportos és egyéni foglalkozások is vannak hétköznap és hétvégén.

A Cocco e Canella projekt is „lélekalapú”, hiszen itt Brigi nem csupán egyedi párnákat vagy lakáskiegészítőket tervez kollekcióiban, hanem személyre szabottan készíti el a leendő szülőknek a babaszoba teljes berendezését. Az enteriőrtervezésnek ezt az ágát még nem mindig sikerül láthatóan megfogalmazni az emberek számára, de a fiatal tervező hisz abban, hogy a kreativitás és az önkifejezés szabad gyakorlása is piacképes termék.


A Cocco e Canella alapfigurái nagyon keresettek – Fotó: Cser Dániel

– A lakástextiltől a tapétáig mindent megtervezek és a kivitelezés oroszlánrésze is az én munkám. Fontos a személyes beszélgetés, hogy megismerjem az ügyfeleim világát és rájuk hangolódjak. Az üzletpolitikám az empátia és a küldetéstudat, úgy látom, hogy azért ennek a szemléletnek is kezd kialakulni a piaca, vagyis van rá vevő – magyarázta Brigi, akinek alapfigurái máris nagyon keresettek.

Kapcsolódó Cikkek

 • Mesterséges zajuk lesz az elektromos autóknak

  Mesterséges zajuk lesz az elektromos autóknak

  Úgy tűnik, nem lesz soha csendes a közlekedés, ugyanis a szinte teljesen zajtalan elektromos és hibrid autók veszélyesek. Bár az elektromos járművekkel jelentősen csökkenne a zajterhelés, számos tanulmány szerint a csendes autók különösen balesetveszélyesek a halláskárosodással élő, valamint a vak és a gyengén látó gyalogosok számára.

 • A férfi szakácsok híresebbek

  A férfi szakácsok híresebbek

  A főzés tradicionálisan női feladat, mégis miért több a híres férfi séf és tévés szakács? A Scripps Networks Interactive (SNI), a Magyarországon is látható Food Network tévécsatorna anyavállalata Argentínában, Brazíliában, Kínában, Olaszországban, a Dél-afrikai Köztársaságban, Dél-Koreában és az Egyesült Királyságban összesen négyezer-kettőszáz 25–54 év közötti nő körében végzett felmérést 2017 decemberében.

 • Állásinterjú után

  Állásinterjú után

  Mi van akkor, ha állásinterjú után semmilyen visszajelzést nem kapunk? Ennek legtöbbször prózai oka van: olyan a vállalati kultúra, hogy a visszajelzés nem élvez elsőbbséget, pedig az a cégek szempontjából is fontos lenne, hiszen a munkáltatói brandbe beletartozik, hogy milyen képet mutatnak magukról.