EUR: 326,14 Ft
CHF: 283,46 Ft
2018. június 21., csütörtök
Alajos, Leila

Életmód

Balázs Brigitta: A kreativitás is piacképes termék

Balázs Brigitta egyszerre két vállalkozást épít – Fotó: Cser Dániel

Eredeti szakmája textil- és mintatervező, de Balázs Brigitta számos formáját megtalálta annak, hogyan tudja továbbadni, kamatoztatni és hasznosítani kézügyességét és fantáziáját. Egyszerre két vállalkozást is épít: a Cocco e Canella egy egyre erősödő brand, amelyben személyre szabott designt készít a babaváróknak, az egyedi játékoktól kezdve egészen a gyermekszoba berendezéséig, az Estig elnevezésű délutáni foglalkozások alkalmával pedig képzőművészet-terápiával segít kisiskolásoknak, tinédzsereknek.

– Londonban ismerkedtem meg a képzőművészet-terápiával, amit szeretnék itthon is elfogadottá tenni. Ha úgy tetszik, ez egyfajta küldetéstudat nálam – mesélte Balázs Brigitta. – Ez egy olyan irányított alkotói folyamat, ahol nem kell tudni vagy akarni megfogalmazni a problémákat, elakadásokat. A művészet jótékony, gyógyító hatása a tanulási és beilleszkedési nehézségben, serdülőkori személyiségfejlődésben akár étkezési vagy figyelemzavaros gyermekeknél is segíthet. Nem kell hozzá művészi talentum, mert nem az esztétikum a fontos, hanem alkotás közben gyakorlatilag felszínre kerül minden, amire nehéz szavakat találni vagy felismerni.


Az irányított alkotói folyamat segít a lelki elakadásokban is – Fotó:Cser

A folyamat személyre szabott, van, aki agyaggal dolgozik, más együtt rajzol vagy fest a terapeutával. A végén beszélgetnek az elkészült alkotásról, amelynek során közösen megfejtik a szimbólumokat, ilyenkor többnyire felszínre kerülnek és megfogalmazódnak a problémák. Csoportos és egyéni foglalkozások is vannak hétköznap és hétvégén.

A Cocco e Canella projekt is „lélekalapú”, hiszen itt Brigi nem csupán egyedi párnákat vagy lakáskiegészítőket tervez kollekcióiban, hanem személyre szabottan készíti el a leendő szülőknek a babaszoba teljes berendezését. Az enteriőrtervezésnek ezt az ágát még nem mindig sikerül láthatóan megfogalmazni az emberek számára, de a fiatal tervező hisz abban, hogy a kreativitás és az önkifejezés szabad gyakorlása is piacképes termék.


A Cocco e Canella alapfigurái nagyon keresettek – Fotó: Cser Dániel

– A lakástextiltől a tapétáig mindent megtervezek és a kivitelezés oroszlánrésze is az én munkám. Fontos a személyes beszélgetés, hogy megismerjem az ügyfeleim világát és rájuk hangolódjak. Az üzletpolitikám az empátia és a küldetéstudat, úgy látom, hogy azért ennek a szemléletnek is kezd kialakulni a piaca, vagyis van rá vevő – magyarázta Brigi, akinek alapfigurái máris nagyon keresettek.

Kapcsolódó Cikkek

 • Létezik egészséges elhízás?

  Létezik egészséges elhízás?

  A metabolikus szindróma más elemeit nélkülöző elhízás akár még az egészséges kategóriába is sorolható néhány kuztatás szerint, ez az elképzelés azonban megdőlni látszik.

 • Bormustra a minőségi borfogyasztásért

  Bormustra a minőségi borfogyasztásért

  A hazai borkultúra fejlesztése, a minőségi borfogyasztás ösztönzése, közben egy izgalmas versenysorozat a borászok között. Egyebek mellett ezt kínálja ” A Magyar Bor Ünnepe 2018 – Tállya” című rendezvénysorozat, melynek záróeseményére októberben kerül sor a tállyai Mailloth-kastélyban.

 • A közösségi médiát használjuk hírforrásként

  A közösségi médiát használjuk hírforrásként

  Magyarországon a közösségi média lett az első számú hírforrás – áll a Reuters Institute nemrég közzétett, digitális hírfogyasztásról szóló 2018-as elemzésében, amely a YouGov 37 ország 74 ezer online hírolvasójának bevonásával készített felmérésén alapul.