2018. szeptember 21., péntek
Máté, Mirella

Életmód

Balázs Brigitta: A kreativitás is piacképes termék

Balázs Brigitta egyszerre két vállalkozást épít – Fotó: Cser Dániel

Eredeti szakmája textil- és mintatervező, de Balázs Brigitta számos formáját megtalálta annak, hogyan tudja továbbadni, kamatoztatni és hasznosítani kézügyességét és fantáziáját. Egyszerre két vállalkozást is épít: a Cocco e Canella egy egyre erősödő brand, amelyben személyre szabott designt készít a babaváróknak, az egyedi játékoktól kezdve egészen a gyermekszoba berendezéséig, az Estig elnevezésű délutáni foglalkozások alkalmával pedig képzőművészet-terápiával segít kisiskolásoknak, tinédzsereknek.

– Londonban ismerkedtem meg a képzőművészet-terápiával, amit szeretnék itthon is elfogadottá tenni. Ha úgy tetszik, ez egyfajta küldetéstudat nálam – mesélte Balázs Brigitta. – Ez egy olyan irányított alkotói folyamat, ahol nem kell tudni vagy akarni megfogalmazni a problémákat, elakadásokat. A művészet jótékony, gyógyító hatása a tanulási és beilleszkedési nehézségben, serdülőkori személyiségfejlődésben akár étkezési vagy figyelemzavaros gyermekeknél is segíthet. Nem kell hozzá művészi talentum, mert nem az esztétikum a fontos, hanem alkotás közben gyakorlatilag felszínre kerül minden, amire nehéz szavakat találni vagy felismerni.


Az irányított alkotói folyamat segít a lelki elakadásokban is – Fotó:Cser

A folyamat személyre szabott, van, aki agyaggal dolgozik, más együtt rajzol vagy fest a terapeutával. A végén beszélgetnek az elkészült alkotásról, amelynek során közösen megfejtik a szimbólumokat, ilyenkor többnyire felszínre kerülnek és megfogalmazódnak a problémák. Csoportos és egyéni foglalkozások is vannak hétköznap és hétvégén.

A Cocco e Canella projekt is „lélekalapú”, hiszen itt Brigi nem csupán egyedi párnákat vagy lakáskiegészítőket tervez kollekcióiban, hanem személyre szabottan készíti el a leendő szülőknek a babaszoba teljes berendezését. Az enteriőrtervezésnek ezt az ágát még nem mindig sikerül láthatóan megfogalmazni az emberek számára, de a fiatal tervező hisz abban, hogy a kreativitás és az önkifejezés szabad gyakorlása is piacképes termék.


A Cocco e Canella alapfigurái nagyon keresettek – Fotó: Cser Dániel

– A lakástextiltől a tapétáig mindent megtervezek és a kivitelezés oroszlánrésze is az én munkám. Fontos a személyes beszélgetés, hogy megismerjem az ügyfeleim világát és rájuk hangolódjak. Az üzletpolitikám az empátia és a küldetéstudat, úgy látom, hogy azért ennek a szemléletnek is kezd kialakulni a piaca, vagyis van rá vevő – magyarázta Brigi, akinek alapfigurái máris nagyon keresettek.

Kapcsolódó Cikkek

  • Színes őszi receptek

    Színes őszi receptek

    Ősszel új alapanyagok kerülnek az asztalra. A piros gyümölcsös szezonnak vége, itt az ideje, hogy átadják a helyüket a sárga sütőtöknek és a lila szilvának.

  • Ki tart majd el kit?

    Ki tart majd el kit?

    Ma a fiatalok átlagosan 27,4 évesen hagyják el a szülői fészket. Nem akarnak kiröppenni, holott többnyire dolgoznak, önálló keresettel rendelkeznek. Ennek ellenére a fizetésüket zsebpénzként kezelik, vagyis felnőttkoruk elején is lényegében a szüleik tartják el őket.