2018. április 21., szombat
Konrád

Belföld

Centrumkórház lesz a Heim Pál Gyermekkórház

Mintegy 26 milliárd forintból újul meg a Heim Pál Gyermekkórház az Egészséges Budapest Program keretében – közölte Ónodi-Szűcs Zoltán egészségügyért felelős államtitkár a létesítményben tartott sajtótájékoztatóján a múlt héten. Az államtitkár elmondta, hogy a felújított épülettömbben belgyógyászat, járványügy, csecsemőellátás, addiktológia, gyermek- és kamaszpszichológia kap helyet, illetve egy Magyarországon egyedülálló MRI-diagnosztikai központ létesül gyermekek számára.

Dr. Nagy Anikó, a kórház főigazgatója elmondta, hogy a főépület felújítására már kiírták a közbeszerzést, és várhatóan 2019 végén kezdődnek meg a munkálatok, ezt követően pedig két-három éven belül megtörténik az átadás. Közölte, hogy a minisztériummal az új MRI-készülék beszerzését is megkezdték. A Heim Pál Gyermekkórháznak egyébként centrumkórházszerepet is szánnak.


Kocsis Máté, a Fidesz budapesti elnöke és a VIII. kerület polgármestere bejelentette, hogy a kórház egy új, Skoda Octavia márkájú, ügyeletbe kijáró autóval is gazdagodik.

Az Egészséges Budapest Program keretében összesen mintegy 700 milliárd forintból újulnak meg a budapesti és a Pest megyei kórházak. Tavaly már 40 milliárdot kiutaltak a gyógyintézeteknek.

Kapcsolódó Cikkek

  • Friderikusz: Fenyőt össze akartam békíteni Gyárfással

    Friderikusz: Fenyőt össze akartam békíteni Gyárfással

    Nagymenő vagy kicsinyes alak? Jövőbelátó zseni vagy gazember? – 43 éves korában végezték ki brutálisan Fenyő Jánost. Életében is megosztó személyiség volt, akadtak akik rajongtak érte, míg mások egyenesen gyűlölték.

  • Varga Mihály: A gazdaságpolitikai célok változatlanok maradnak

    Varga Mihály: A gazdaságpolitikai célok változatlanok maradnak

    A választások eredménye megerősítette, hogy a gazdaságpolitikai célok változatlanok maradnak, így a következő években is a tartós, évi 4 százalék körüli növekedés, a stabil pénzügyi alapok fenntartása, az államadósság csökkentése, az államháztartási hiány további mérséklése, a munkanélküliség csökkentése és a teljes foglalkoztatás megvalósítása kiemelten fontos marad – mondta a nemzetgazdasági miniszter pénteken Budapesten.