EUR: 324,16 Ft
CHF: 278,71 Ft
2018. július 19., csütörtök
Emília

Belföld

Czeglédy újabb pénzügyi manőverét vizsgálják

Újabb ügyet vizsgálnak a pénzügyi nyomozók a költségvetési csalással gyanúsított Czeglédy Csaba tevékenységével kapcsolatban, a szocialista politikus cége ugyanis kölcsönöket nyújtott a ZTE labdarúgócsapatának, ami kimerítheti a jogosulatlan pénzügyi tevékenység bűntett gyanúját – írja a pénteki Magyar Idők.

A bűnszervezetben, különösen nagy értékre, költségvetési és gazdasági csalással gyanúsított szombathelyi ügyvéd cégén, a Human Operator Zrt.-n keresztül 94 millió forinttal segítette 2012-ben és 2013-ban a zalai labdarúgókat úgy, hogy hitelre felvett pénzt adott kölcsön a ZTE-nek. Mindezt a lap birtokába jutott kölcsönszerződések alapján március 10-én már megírták.


A Magyar Idők cikke nyomán a közérdekű bejelentéseiről ismert Tényi István beadvánnyal fordult a Csongrád Megyei Főügyészséghez, vizsgálatot kérve.

A főügyészség március 19-én tudatta a beadványozóval, hogy a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) vizsgálja az általa leírtakat, nem külön nyomozás keretében, hanem a Czeglédy Csaba és társai ellen már nyomozó NAV Dél-alföldi Bűnügyi Igazgatóság Csongrád megyei vizsgálati osztályán.


Az adónyomozóknak kell megállapítaniuk, hogy történt-e törvénysértés és tiltott pénzintézeti tevékenység.

Czeglédy Csaba a NAV szerint az általa irányított bűnszervezeten keresztül 6,3 milliárd forint vagyoni hátrányt okozott a költségvetésnek.

A Gyurcsány Ferenc és az MSZP ügyvédjeként is elhíresült szocialista politikust adócsalás miatt 2003-ban egy év négy hónapos felfüggesztett börtönre ítélték, de ezt megelőzően is volt már ügyészi megrovása.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • Brüsszel megint Sorost védi

  Brüsszel megint Sorost védi

  Nem nyugszanak a migránspárti uniós bürokraták, ugyanis a Népszava értesülései szerint ma kötelezettségszegési eljárást indít Magyarország ellen az Európai Bizottság a menekülteket segítő szervezetek ellen kitalált, úgynevezett „Stop Soros” törvény és a hozzá kapcsolódó alkotmánymódosítás miatt.

 • Habosan szép az élet

  Habosan szép az élet

  A nagy nyári melegben semmi sem oltja olyan jól az ember szomját, mint egy jó hideg sör. De mit érdemes inni? A boltok polcai tele vannak különböző áru, márkájú és összetételű nedűvel.

 • Gyerekfoci

  Gyerekfoci

  Most, hogy végre vége a vébének (az egész tornán volt vagy 4 jó meccs…) újfent átadhatjuk magunkat az igazi focinak.