2018. szeptember 21., péntek
Máté, Mirella

Belföld

Egyedülálló vizsgálóközpontot adtak át

Magyarországon egyedülálló, kifejezetten autista gyerekek számára kifejlesztett vizsgálóközpontot adott át tegnap a Heim Pál Országos Gyermekgyógyászati Intézet Madarász utcai klinikáján az Út a Mosolyért Alapítvány.

Az alapítvány tavaly májusban indította el  Megérteni. Elfogadni. Segíteni. kampányát a nagysikerű Mosoly koncerttel, ahol a 100 Tagú Cigányzenekar és számtalan más művész állt színpadra. Sok hazai ismert személy támogatta a kezdeményezést, melynek köszönhetően 16 millió forint gyűlt össze, így létrejöhetett Közép-Európa első autista vizsgálóközpontja.


– Nem gondoltuk, mennyi mindenre oda kell figyelni akkor, amikor autizmussal élő gyerekeket kórházba vagy orvosi vizsgálatra kell vinni. Azt sem gondoltuk volna, hogy egy-egy, akár rutinszerű vizsgálatnak milyen hosszútávú kihatása lehet egy autizmussal élő gyermek további életére, fejlődésére, ha az nem a megfelelő körülmények között történik. Ezért a Heim Pál Gyermekkórház orvosai és szakértői határozták meg, hogy hogyan is kell kinéznie egy ilyen vizsgálóközpontnak, vagyis hogyan tehetünk egy ilyen vizsgálóközpontot akadálymentessé az autizmussal élő gyerekek számára. Büszke vagyok arra, hogy sikerült létrehozni ezt a központot és remélem, hogy ezzel precedenst teremtettünk és más kórházak is követik majd a példánkat – mondta a Lokálnak Szijjártó-Nagy Szilvia, az Út a Mosolyért Alapítvány elnöke.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • Fidesz: A DK folytatja a nyomásgyakorlást

  Fidesz: A DK folytatja a nyomásgyakorlást

  A Fidesz szerint a Gyurcsány Ferenc vezette Demokratikus koalíció (DK) a bevándorláspárti politika magyar élharcosaként a magyar parlamentben is folytatja a nyomásgyakorlást.

 • Vonat gázolt halálra egy férfit Siófokon

  Vonat gázolt halálra egy férfit Siófokon

  Vonat gázolt halálra egy segédmotoros kerékpárt toló férfit péntek délután Siófokon, egy vasúti átjárónál – közölte a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság a rendőrség honlapján.

 • Szijjártó: Magyarország bajor barátainak is köszönheti sikerét

  Szijjártó: Magyarország bajor barátainak is köszönheti sikerét

  A magyarok nagyon sokat dolgoztak és imádkoztak, hogy hazájuk ismét sikeres és büszke ország legyen, és küzdelmeiket nem tudták volna sikeresen megvívni, ha nincsenek barátaik, és nincsenek bajor barátaik – hangsúlyozta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteken Münchenben a magyar főkonzulátus új épületének avató ünnepségén.