EUR: 323,24 Ft
CHF: 287,77 Ft
2018. december 11., kedd
Árpád, Árpádina

Belföld

Egymásnak szólogat be az ellenzék

Sokat elmond a kormányváltásért kiáltó ellenzéki pártokról, hogy látszólag együttműködésről tárgyalnak, valójában egymásnak szólnak be. Vonáék beintettek az LMP-nek egy sztrádabüfében, Gyurcsányék ugyanezt tették a Jobbikkal már jó előre, Szél Bernadett a szocialisták árnyékpolitikáját hibáztatta, neki pedig a 4-es metró császára, Demszky Gábor szólt be a partvonalon túlról.

Bár kampányaikban az összefogás fontosságát hirdetik, személyeskedésen túl még nem sok mindenre jutottak egymással az ellenzéki pártok vezetői. Mint ismert: a hétvégén a DK tárgyalni hívta az LMP és az MSZP–Párbeszéd, valamint a Jobbik képviselőit. Végül Vona Gáborék nem mentek el, az LMP-s Vágó Gábor pedig a megbeszélés után lerészegezte Gyurcsány Ferencet. Erre a DK elnöke perrel kezdte fenyegetni a zöldpárti politikust, aki ezután az ATV-ben kért bocsánatot a volt miniszterelnöktől. Gyurcsány szerint az LMP-sek – Szél Bernadett miniszterelnök-jelölt és Ungár Péter elnökségi tag – pökhendi, bárdolatlan, agresszív magatartást tanúsítottak a tárgyaláson. Vágó szerint azonban Szél csak kérdezett, mire a DK-sok udvariatlanul ledorongolták.


A Jobbik ezek után az M3-as sztráda mellett, egy késő esti randevún kosarazta ki az LMP két társelnökét, a Simicska-körökön keresztül a Jobbikhoz már korábban bekötött Hadházy Ákost és Szél Bernadettet. Az LMP vezetői a találkozó után tegnap bejelentették: sem a baloldallal, sem a Jobbikkal való tárgyalás nem hozott eredményt.

– Igazából egyik ellenzéki párt sem akart megállapodni – mondta Gémesi György gödöllői polgármester, a zöldekkel szövetséges Új Kezdet elnöke. Úgy látszik tehát, feleslegesen iparkodott azon az LMP, hogy összehozza a Gyurcsány–Vona paktumot.


Talán az sem segített, hogy Szél Bernadett szerint az MSZP és a DK nem érdekelt a kormányváltásban, csak a saját mandátumaikat féltik.

Az ellenzéki cicaharcba a Jobbik részéről Toroczkai László alelnök száll be, aki szerint „az LMP politikai prostituált, amely mindkét oldallal megpróbált egyezkedni”.

– Rosszul vagyok néhány LMP-s politikus látványától – tette hozzá.

A zűrzavarhoz Demszky Gábor volt főpolgármester is hozzátette a magáét a partvonalon kívülről: „Szélütött Berni azért hadakozik, hogy a Jobbikot szalonképessé tegye, gyalázatos színvallás” – írta közösségi oldalán.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • Tovább nő a családok támogatása

  Tovább nő a családok támogatása

  Jövőre minden eddiginél több forrást fordít a kormány a családokra, és további jelentős lépések várhatók, amennyiben a magyar emberek a nemzeti konzultáción megerősítik a kormány elképzeléseit.

 • A roma és a magyar kultúra kiegészíti egymást

  A roma és a magyar kultúra kiegészíti egymást

  A roma és a magyar nép kultúrája kölcsönösen hatott egymásra, illetve a két népben közös a hit, a hagyományok tisztelete és a család szeretete – jelentette ki az emberi erőforrások minisztere a Roma Koordinációs Tanács hétfői budapesti ülésén.

 • Brüsszel és az ENSZ akarata ugyanaz, az illegális bevándorlás legalizálása

  Brüsszel és az ENSZ akarata ugyanaz, az illegális bevándorlás legalizálása

  A szálak összeérnek, ma már világosan látszik, hogy Brüsszel és az ENSZ akarata ugyanaz, ami ugyanis jelenleg az ENSZ-ben és Brüsszelben zajlik, az az illegális bevándorlás legalizálása – jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter hétfőn Brüsszelben magyar újságíróknak nyilatkozva.