EUR: 323,17 Ft
CHF: 287,31 Ft
2018. december 11., kedd
Árpád, Árpádina

Külföld

Ennyivel tudnak kevesebbet a migráns diákok

Elkészült egy felmérés, amiből kiderült, hogy a né­met­or­szági di­á­kok egy­har­mada mig­rá­ciós hát­terű, ráadásul hatalmas különbség van a német tanulók és a bevándorló gyerekek tudása között, ami komoly problémát jelent az oktatásban.

A migránstanulók egy OECD-jelentés szerint sokkal rosszabbul teljesítenek, mint a német társaik. Különösen riasztó a helyzet az olvasás és a számolás területén. A kutatók azt követően jutottak erre a következtetésre, hogy új szemszögből értékelték ki a legutóbbi PISA-felméréseket – írja a Ripost.hu.


Hatalmas hátrány a migráns tanulóknál, hogy leginkább az anyanyelvüket beszélik, az új hazájuk nyelvét nem. Ráadásul a matematikában annyira lemaradtak, hogy a középiskolás migránsdiákok csupán általános iskolai szinten tudnak számolni.

A kutatás összegzésében azt írják, hogy a migránscsaládok nagy százaléka otthon a négy fal között anyanyelvükön beszélnek, nem pedig az új hazájuk nyelvén. Továbbá az is nehézséget okoz, hogy a túlterheltség miatt egyre nagyobb a munkaerőhiány a nyugati iskolákban. Sok esetben a migránsgyerekeket speciális oktatásban kell részesíteni, ami túlórákat jelent a tanárok számára – írja a Ripost.hu.


További cikkek:

 

Kapcsolódó Cikkek

 • Rekordot állított fel az Aquaman

  Rekordot állított fel az Aquaman

  Az év egyik leggyengébb mozis hétvégéjén is a Ralph lezúzza a netet: Rontó Ralph 2 végzett az élen, az animációs film 16,1 millió dollárral növelte hazai bevételét, amely így három hét alatt elérte a 161 milliót.

 • Erősebb lehet Merkel utódja

  Erősebb lehet Merkel utódja

  Kíváncsian várják az elemzők, hogy elhagyja-e elődje erősen migránspárti politikáját az Angela Merkel pártelnöki helyére hajszállal megválasztott Annegret Kramp-Karrenbauer. A Nézőpont Intézet ügyvezető igazgatója szerint a német Kereszténydemokrata Unió (CDU) új elnöke, politikailag akár erősebb is lehet, mint elődje, aki lényegében a migrációs politikájába bukott bele.

 • Elfogadták Soros migránspaktumát

  Elfogadták Soros migránspaktumát

  Elfogadta 150 ENSZ tagállam képviselőjének többsége azt a globális menekültügyi csomagot, amelyről a világszervezet közgyűlése 19-én szavaz majd, de több mint tucatnyi ország lépett ki már a csomag egyeztetési folyamatából.