EUR: 312,78 Ft
CHF: 261,13 Ft
2018. április 27., péntek
Zita

Külföld

Ennyivel tudnak kevesebbet a migráns diákok

Elkészült egy felmérés, amiből kiderült, hogy a né­met­or­szági di­á­kok egy­har­mada mig­rá­ciós hát­terű, ráadásul hatalmas különbség van a német tanulók és a bevándorló gyerekek tudása között, ami komoly problémát jelent az oktatásban.

A migránstanulók egy OECD-jelentés szerint sokkal rosszabbul teljesítenek, mint a német társaik. Különösen riasztó a helyzet az olvasás és a számolás területén. A kutatók azt követően jutottak erre a következtetésre, hogy új szemszögből értékelték ki a legutóbbi PISA-felméréseket – írja a Ripost.hu.


Hatalmas hátrány a migráns tanulóknál, hogy leginkább az anyanyelvüket beszélik, az új hazájuk nyelvét nem. Ráadásul a matematikában annyira lemaradtak, hogy a középiskolás migránsdiákok csupán általános iskolai szinten tudnak számolni.

A kutatás összegzésében azt írják, hogy a migránscsaládok nagy százaléka otthon a négy fal között anyanyelvükön beszélnek, nem pedig az új hazájuk nyelvén. Továbbá az is nehézséget okoz, hogy a túlterheltség miatt egyre nagyobb a munkaerőhiány a nyugati iskolákban. Sok esetben a migránsgyerekeket speciális oktatásban kell részesíteni, ami túlórákat jelent a tanárok számára – írja a Ripost.hu.


További cikkek:

 

Kapcsolódó Cikkek

 • Rohamosan nő a mobilos fizetések száma

  Rohamosan nő a mobilos fizetések száma

  Rohamosan emelkedik a mobil eszközökkel bonyolított fizetések száma Kínában, miközben a személyi számítógépekről kezdeményezett fizetések visszaszorulóban vannak.

 • Betiltották az Ubert Bécsben

  Betiltották az Ubert Bécsben

  A bécsi kereskedelmi bíróság ideiglenesen megtiltotta személyszállító tevékenység folytatását az Uber internetes fuvarmegosztó szolgáltatást nyújtó amerikai vállalatnak, mondván, megsérti a tisztességes verseny szabályait.

 • Marosvásárhelyi iskolaügy: A kisebbségi kérdés nem kizárólag helyi ügy

  Marosvásárhelyi iskolaügy: A kisebbségi kérdés nem kizárólag helyi ügy

  Nem lehet megtiltani a törvényhozásnak, hogy közbelépjen, ha a helyhatóságok nem teszik meg a szükséges intézkedéseket a kisebbségek védelmében, ellenkező esetben a kisebbségi kérdés kizárólag helyi üggyé válna – állítja az a négy romániai alkotmánybíró, aki különvéleményt fogalmazott meg a marosvásárhelyi iskolaügyben.