2018. szeptember 19., szerda
Vilhelmina

Extra

Esztergályos Cecília: Lenyugodtam, mire a férjemmel találkoztunk

Esztergályos Cecília örömében elsírta magát, amikor megtudta, hogy idén Tordai Teri mellett ő kapja a Kossuth-díjat.  Cili a Lokálnak elárulta, hogy a rengeteg munka mellett férje és fogadott unokái tartják fiatalon.

Egyik délután épp próbáról értem haza, amikor a férjem szólt, hogy üljek le és figyeljek rá. Mondtam neki, majd este, ha lesz időm, de csak addig erősködött, hogy inkább leültem, mert sejtettem, ha ennyire mondja, valami komoly dologról lehet szó. Amikor elújságolta a hírt, örömömben elsírtam magam – kezdte Cili, aki a férjétől tudta meg, hogy megkapta az egyik legnagyobb elismerést, a Kossuth-díjat. A színésznőnek a díjátadón vissza kellett fognia magát, mert legszívesebben ordított volna boldogságában.


Esztergályos Cecília, Frizbi forgatás (Fotó: Máté Krisztián)

– Az a fajta ember vagyok, aki szereti világgá kürtölni az örömét. Azóta is olyan boldog vagyok. A díj a szobámban van, az asztalon, az ágyammal szemben, így mindig látom az elmúlt 68 év munkáját. Minden művésznek nagy dolog egy ilyen elismerés, így nyilván én is álmodoztam róla. Főleg azért, mert korábban többen azt hitték, hogy már megkaptam. Tavaly például felháborodva hívott az egyik barátnőm, hogy miért nem szóltam neki, hogy Kossuth-díjas művész lettem, én meg mondtam neki, hogy azért, mert nem vagyok az – nevetett Cili, aki idén már maga hívta fel barátnőjét a jó hírrel. A színésznőnek a hivatalos átadó óta még nem volt ideje megmutatni családjának a díjat, hiszen folyamatosan dolgozik. Elmondása szerint ő nem tud pihenni négy napnál tovább, de ha nagyon túlhajtja magát, párja elküldi egy kicsit relaxálni. Bár Cecília hatszor házasodott, mostani férjével 33 éve élnek együtt boldogan.

– Amikor 41 éves koromban találkoztunk, már lenyugodtam. A hosszú házasságnak nincs titka, mert minden ember más. Alapfokon tolerancián, megértésen és szereteten múlik. Mindig számíthatok rá, és segít nekem, akárcsak a testvéreim – áradozott Cili. Férje nemcsak hű társa a színésznőnek, de általa két csodálatos unokát és egy családot is kapott.


– Nagyon könnyen kijövök a gyerekekkel, és imádom őket. Nekik csak egy nagymama vagyok, és ezt én nagyon élvezem. Mivel az apukájuk, Fodor Rajmund élsportoló, így már ebbe születtek, és nem újdonság nekik, hogy híres emberek vannak a családjukban – mondta Cecília, akit nem csupán szeretett unokái tartanak fiatalon. A színésznő alapvetően a jó genetikának, mozgalmas munkájának, pozitív hozzáállásának és az otthoni kényeztetésnek tudja be fittségét. – Hála Istennek, nem tudjuk, hogy mi vár ránk. Nem szabad a múlttal és egyéb rossz gondolatokkal foglalkozni, el kell hessegetni őket, és továbbmenni.

Esztergályos Cecília és családja

 

 

Kapcsolódó Cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • Bianca, az élő baba

  Bianca, az élő baba

  Több mint 750 ezren követik az Instagrammon Bianca Dragusanu-t, aki úgy néz ki, mint egy élő Barbie baba.

 • Újra mélyponton Ben Affleck

  Újra mélyponton Ben Affleck

  Ben Affleck néhány héttel ezelőtt vonult be az elvonóra. Súlyos drog és alkoholproblémáiból próbál kigyógyulni, ám egyáltalán nem segít a helyzeten, hogy fiatal barátnőjével, Lindsay Shookusas nemrég szakítottak.

 • Rákkal küzdő kajakos: Pokoli fájdalmakat éltem át

  Rákkal küzdő kajakos: Pokoli fájdalmakat éltem át

  Összegyűlt a pénz, így augusztus végén sor került Tóth Robi életmentő beavatkozására Németországban. A kajakos és felesége embertpróbáló heteken vannak túl, de az orvosok szerint Robinak jók az esélyei ahhoz, hogy végleg kigyógyuljon a rákból.