EUR: 318,07 Ft
CHF: 280,70 Ft
2019. január 22., kedd
Artúr, Vince

Budapest XIII.kerület

Ezüstös Evelin

Salánki Evelin (fehérben) csak a döntőben kapott ki (Fotó: Europen Judo Union)

Salánki Evelin, a Budapesti Honvéd cselgáncsozója ezüstérmet szerzett a European Open elnevezésű versenysorozat római viadalán. Salánki orosz, belga, majd brit ellenfelet győzött le, mielőtt a fináléban kikapott a japán Vada Rinokótól.

Salánki Evelin az Ippon Judo Tatabányától igazolt át a XIII. kerületi klubba. Eleinte a 70, majd a 78 kilogrammban versenyző elsősorban az Európa-kupákon jeleskedett. Három éve a junioroknál, Prágában ezüst-, Pakson bronzéremig jutott, majd 2015-ben rögtön egy győzelemmel mutatkozott be a felnőttek között: Orenburgban aranyérmet szerzett a nagyszámú orosz versenyzőt felvonultató mezőnyben. A sportoló az elmúlt évben szőnyegre lépett a hazai rendezésű világbajnokságon is, sőt tavaly Bukarestben már szerzett egy European Open-bronzérmet, most pedig sikerült eggyel előrébb lépnie.


Kapcsolódó Cikkek

 • Budapesten koncertezik a Linkin Park alapítója

  Budapesten koncertezik a Linkin Park alapítója

  Mike Shinoda, a Linkin Park alapítója, énekese, dalszerzője és zenei producere 2019 tavaszán a Papp László Budapest Sportarénában ad koncertet. A zenész Chester Bennington halála óta a művészetekbe menekült, az eredmény pedig a kritikusok által is elismert szólólemez, a Post Traumatic lett, amelynek vizuális részét is Shinoda maga filmezte és festette.

 • Tárolót a társasházakba!

  Tárolót a társasházakba!

  Pályázat útján szerezhetnek pénzt Belváros-Lipótváros társasházai, ha kerékpártárolót szeretnének létesíteni az ingatlanon belül.

 • Budapest madártávlatból

  Budapest madártávlatból

  Lenyűgöző légi felvételeivel meghódította a közösségi oldalakat, kedvenc témája Budapest, madártávlatból megörökítette már a főváros számos jellegzetes helyszínét, de szívesen csinál képeket sokfelé Magyarországon és szerte a világban.