EUR: 322,08 Ft
CHF: 284,08 Ft
2018. november 13., kedd
Szilvia

Budapest XIII.kerület

Ezüstös Evelin

Salánki Evelin (fehérben) csak a döntőben kapott ki (Fotó: Europen Judo Union)

Salánki Evelin, a Budapesti Honvéd cselgáncsozója ezüstérmet szerzett a European Open elnevezésű versenysorozat római viadalán. Salánki orosz, belga, majd brit ellenfelet győzött le, mielőtt a fináléban kikapott a japán Vada Rinokótól.

Salánki Evelin az Ippon Judo Tatabányától igazolt át a XIII. kerületi klubba. Eleinte a 70, majd a 78 kilogrammban versenyző elsősorban az Európa-kupákon jeleskedett. Három éve a junioroknál, Prágában ezüst-, Pakson bronzéremig jutott, majd 2015-ben rögtön egy győzelemmel mutatkozott be a felnőttek között: Orenburgban aranyérmet szerzett a nagyszámú orosz versenyzőt felvonultató mezőnyben. A sportoló az elmúlt évben szőnyegre lépett a hazai rendezésű világbajnokságon is, sőt tavaly Bukarestben már szerzett egy European Open-bronzérmet, most pedig sikerült eggyel előrébb lépnie.


Kapcsolódó Cikkek

  • Eifert-képek Újpesten

    Eifert-képek Újpesten

    Hazai és nemzetközi szinten is a legjobbak között jegyzik Eifert János fotóművész fényképeit.

  • Pályaválasztás középfokon

    Pályaválasztás középfokon

    Asztalos, húsipari dolgozó, gázszerelő, magasépítő technikus – mind mind hiányszakma jelenleg hazánkban. Ezekkel, és még 46 mesterséget kínáló oktatási intézménnyel ismerkedhettek meg a kerületi diákok a Ferencvárosi Pályaválasztási Börzén.