EUR: 324,96 Ft
CHF: 281,79 Ft
2018. június 24., vasárnap
Iván

Belföld

Hadházy egyre jobban ködösít

Egyre inkább ellentmondásokba keveredik Hadházy Ákos. Az LMP társelnöke úri huncutságként évente több mint félmillió forintot költ repkedésre, amit saját maga vallott be. Az állítólag ellopott pilótatáskája miatt pedig már nem tudja felidézni, hogy parlamenti ülésnapokon, vagyis munka helyett repült-e.

Körülbelül 14 éve vezet repülőt, amire évente átlagosan 600-700 ezer forintot költ – állítja Hadházy Ákos, az LMP társelnöke. Közölte azt is, hogy akkor tudna részletesebb adatokkal szolgálni az ügyről, ha visszakapná ellopott pilótatáskáját, amelyben az iratai voltak. Hozzátette, arról is csak az iratai birtokában tud nyilatkozni, hogy repült-e parlamenti ülésnapon – írta meg az Origo.


Az ellopott táska kapcsán egyébként meglehetősen nagy ellentmondásba keveredett Hadházy, mivel január végén azt mondta, hogy kilopták a kocsijából a táskáját, majd a rendőrségen azt vallotta, hogy az autó sértetlen volt. Tény viszont: meglehetősen nehéz kilopni egy táskát egy autóból úgy, hogy az gépkocsin nem keletkezik semmilyen sérülés. Ráadásul az Origo információi szerint Hadházy a táska ellopása miatt csak március 10-én tett feljelentést a rendőrségen. Ez ugyanaz a nap, amikor a Bors megírta, hogy a lopás miatt nem tett feljelentést. Vagyis csak akkor ment be a rendőrségre, amikor nyilvánosságra került a történet.

Az LMP társelnökéről az is kiderült, hogy szomszédja lakására fájt a foga. Az ingatlan megszerzéséért több követ is megmozgatott, végső megoldásként eltartási szerződés útján tett volna szert a lakásra. Ezt ő maga vallotta be Facebook-bejegyzésében – írta meg a Figyelő.


Az elmúlt napokban többen is beszámoltak arról, hogy jó pár éve kinézte magának idős szomszédja lakását Hadházy, azonban a férfi nem volt hajlandó eladni. Így jöhetett az ötletelés, miként is szerezheti meg az ingatlant.

Előbb különféle módszerekkel próbálta ellehetetleníteni az idős férfi életét, majd eltartási szerződést ajánlott neki. Ez az eltartási szerződés lett volna a biztosítéka annak, hogy Hadházy kezébe kerül a lakás. Szerencsére idős szomszédjának a lánya időben kapcsolt, és a saját nevére íratta a szóban forgó lakást, ezzel megszüntetve a jogi kiskapu nyújtotta lehetőséget.

Ezután az ellenzéki média kapásból beállt a szomszédja utolsó hónapjait megkeserítő politikus mellé. Az idős szomszéd ugyanis nemrég sajnos elhunyt. Hadházy nem bírta a rá nehezedő nyomást, és a témában megjelent cikkek kapcsán a Facebookon osztotta meg gondolatait.

Ebben elismerte, hogy eltartási szerződést kötött volna, de kibabráltak vele. „Szomszédommal valóban megbeszéltük, hogy eltartási szerződés fejében a szomszédomnak nem kell fizetnie a költségeket. Ezt azonban az egyik lánya az utolsó pillanatban megakadályozta és a maga nevére íratta édesapja nevéről a lakást” – írta Hadházy.

Undorító dologra használta fel ugyanakkor a médiafigyelmet. Ahogy ebben a posztjában is, úgy többször is hangoztatta, hogy neki a legfontosabb az egy ellenzéki jelölt. Értelmezzük tehát a helyén a dolgokat: arra használt egy gyászos esetet, hogy saját magának és pártjának kampányoljon. Ilyen egy haladó politikus – fogalmaz a Figyelő.

További cikkek:

 

Kapcsolódó Cikkek

  • Egy hét múlva élesben indul az online számlázás

    Egy hét múlva élesben indul az online számlázás

    Több mint kétmillió számla érkezett az online számla tesztfelületére június 22-ig; a július 1-jén induló rendszer tehermentesíti a vállalkozásokat és növeli az államkassza bevételét is, a számlázó programok adóhivatalhoz történő bekötésével ugyanis évi 50 ezer milliárd forint összegű számlaforgalom válik láthatóvá és követhetővé az adóhatóság számára – hívta fel a figyelmet a Pénzügyminisztérium (PM) vasárnap.

  • Egyházi kitüntetést kapott Tarlós István

    Egyházi kitüntetést kapott Tarlós István

    Szent Adalbert-díjat kapott a főpolgármester. Az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye kitüntetését Erdő Péter bíboros, prímás, érsek adta át Tarlós Istvánnak vasárnap Óbudán, a Szent Péter és Pál-templomban szentmise keretében.