EUR: 323,53 Ft
CHF: 287,63 Ft
2018. december 12., szerda
Gabriella

Sport

Hargitay: Jó szívvel ajánlom könyvem Hosszú Katinkáéknak

Némi malíciával szólva: termékeny író Hargitay András. Az úszók között mindenképpen, hiszen a korábbi szövetségi kapitány már harmadik kötetével jelentkezik. Igaz, ezután – egyelőre – nem gondolkodik új könyvön, inkább állatorvosi munkájára koncentrál. 

A Feszített – Víz – Tükör című munka bemutatóján kijelentette, hogy nem botránykönyvet akart papírra vetni, de valamiféle belső késztetést érzett arra, hogy megvilágítsa, mi történt 2016. áprilisától 2017 januárjáig tartó második kapitányi ciklusa alatt. Mert ebben az időszakban vált feszültté a Hosszú Katinka, Shane Tusup házaspárral való viszonya.


– Milyen ajánlást írnék nekik a könyvhöz? – kérdezett vissza az egykori világbajnok Hargitay. – Őszinte szívvel jókívánságaimat fejezném ki nekik. Ez egy sikeres páros, melyben nyilvánosan nem tisztázott okok miatt megbomlott az egység, de a magyar sportnak mindkettőjükre szüksége van, és a tapasztalatok azt mutatják, hogy a harmonikus edző-tanítvány viszony felborulása nyomán igénybe vett új tréner nem sok jót hozhat. Szóval együtt kellene folytatniuk. Mellesleg senkit sem érdekel, hogy Katinkáék milyen viszonyban voltak, vannak a szövetséggel, vagy a mindenkori kapitánnyal, vagy velem, az a lényeg, hogy hozzák az eredményeket. De üdvös lenne, ha a külvilághoz való viszonyuk pozitívan változna.

Hargitay azért is fontosnak tartja a könyvet, mert a sportág életében történt földrengésszerű változások és történések nem mindig hűen vagy éppen elferdítve jelentek meg a sajtóban. A könyvet egyébként az első betűtől az utolsóig saját maga írta, s csupán egyetlen szigorú kritikus – néha cenzor –, a felesége segítségét vette igénybe.


További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

  • Katinka újra ragyog

    Katinka újra ragyog

    Újra a megszokott győzelmi fokozatba kapcsolt Hosszú Katinka. A kínai Hangcsouban zajló rövid pályás úszó vb-n 400 vegyesen lett aranyérmes.

  • Sahtar vagy Lyon?

    Sahtar vagy Lyon?

    Végéhez közeledik a Bajnokok Ligája csoportköre. Az utolsó játéknapon, a kijevi Olimpiai Stadionban dől el, hogy a házigazda Sahtar Donyeck vagy az Olympique Lyon jut-e be utolsóként a nyolcaddöntőbe.