EUR: 323,51 Ft
CHF: 285,35 Ft
2018. szeptember 25., kedd
Eufrozina, Kende

Extra

Lagzi Lajcsi: A gyerekeim miattam lesznek jogászok

Lagzi Lajcsi büntetőpere, másfél éves huzavona után szerdán kezdődik. Családját mérhetetlenül megviselte az a 125 nap, amit rács mögött kellett töltenie 2015-ben. A trombitás gyermekei pedig azóta még jobban féltik apjukat, éppen ezért lánya, Bogi és fia, Lajos úgy döntöttek, a jogi pályát fogják választani.

Lagzi Lajcsi Fotó: Lokál

Galambos Lajos vállán máig jelentős teher van, két évvel ezelőtt kezdődött közműlopási ügye várhatóan nagyon hosszan elhúzódik. A tárgyalás holnap kezdődik és akár újabb évek telhetnek el, míg az ítélet megszületik.  Mindaddig sem ő, sem családja nem lehet teljesen nyugodt. – Hatalmas bánat és seb ez a családom szívében. A gyerekekkel korábban próbáltunk róla beszélni, de ez mindig keserű könnyekbe fulladt, még nem nem dolgozták fel, ahogy én sem. 125 napig a poklot éltük át. Nem beszélhettünk mindennap, nem ölelhettük meg egymást mindennap. Ma már éppen ezért kerüljük is a témát, nem szeretünk visszagondolni, majd talán ha már mindennek vége, akkor zárhatjuk le magunkban teljes egészében ezt az időszakot – mondta Lajcsi, aki elmondta, gyermekei éppen a hosszú elszakadás miatt nem szeretnek tőle túl sokáig távol lenni.


– Amikor csak tehetem, és ők is ráérnek, velem tartanak a fellépésekre és a nyilvános eseményekre. Nem szeretünk egymástól távol lenni, még csak ennyi időre sem, túl hosszú volt a börtönben töltött négy hónap. A feleségem, Bogi mindennap biztosít engem a támogatásáról és szeretetéről, ő azonban nem szeret szerepelni, és a protokolláris eseményektől is inkább távol tartja magát, mert gyerekkorában édesanyja révén, aki kereskedelmi diplomata volt Indiában, épp elég alkalma volt erre. A kislányom és a fiaim azonban ezt az időt is kihasználják, hogy együtt legyünk.

Lajcsi gyermekeiben mély nyomot hagyott apjuk és a család megpróbáltatása, Bogi és Lajos többek közt ezért kezdtek el a jogvédelem iránt érdeklődni. – Ugyan mindegyik gyerekem muzikális, ők az elmúlt néhány év eseményei miatt rádöbbentek, hogy mennyire fontos a társadalmi szerepvállalás. Ahogy nekem, nekik is szívügyük, hogy másoknak segítsenek, éppen ezért a jogi pályát nézték ki maguknak. Istvánnak még messze van a pályaválasztás, Bogi és Lajos azonban egyértelműen úgy döntöttek, hogy ügyvédek lesznek. Egyikük a büntetőjogot, másikuk a polgárjogot választaná. Ha pedig nem zárul le időben az egész családot érintő hercehurca, még az is előfordulhat, hogy végeznek az egyetemen, és ők védenek majd – mondta Lajcsi. A trombitás zenész egyébként elmondta, tavasztól még könnyebb lesz a családnak, mert nemsokára beköltöznek új otthonukba, és maguk mögött hagyják a házkutatások szörnyű emlékeit. – A feleségem még szerette volna nyugodtan berendezni a házat, úgy, hogy nem lakunk ott. Várhatóan tavaszra már el tudunk költözni, ezzel pedig egy új fejezet nyílik az életünkben.


Galambos Lajos gyermekeivel Fotó: dfp

Mint ismert, Lajcsi négy hónapot töltött rács mögött, miután 2015. szeptember 24-én előzetes letartóztatásba került. Mocsai birtokán, valamint a nevéhez köthető Boglárka Apartmanban illegális gáz-, áram- és vízvételezés jeleire bukkantak a szolgáltatók. A mocsai lakóházban több mint tíz év alatt, a tatai apartmanparkban több mint öt év alatt 3,5–30 millió forint kárt okoztak a közüzemi szolgáltatóknak az elfogyasztott, de ki nem fizetett közüzemi díjak miatt. A zenészt, a feleségét és egy társát lopással és vesztegetéssel gyanúsították meg. Lajcsi feleségét, Boglárkát hamarabb kiengedték, a trombitás azonban csak 2016. január 24-én szabadult. A pert már kétszer elhalasztották, azonban március közepén várhatóan elkezdődhet az ügy tárgyalása.

Ez történt korábban:

Kapcsolódó Cikkek

  • Több hónapos kezelés vár Marcellinára

    Több hónapos kezelés vár Marcellinára

    Marcellina életveszélyes balesetet szenvedett, ahol bordái és keze is eltört. Súlyos sérülései miatt koncertejeit is le kellett lemondania és egy hosszú ideig tartó rehabilitáció vár rá.

  • Sztárdömping a TV2-n

    Sztárdömping a TV2-n

    Sztárok, rettegés, sok nevetés – a TV2 csoport tegnap bemutatta, milyen műsorokkal készülnek az őszre.