EUR: 323,23 Ft
CHF: 287,77 Ft
2018. december 11., kedd
Árpád, Árpádina

Belföld

Lekurvázzák az ápolónőket a migránsok

Döbbenetes történet látott napvilágot a napokban a németországi Bielefeld városában. A Neue Westfälische című lap szerint a helyi kórházakban úgy bánnak a migránsok az ott dolgozókkal, mint a kutyákkal, ezért egyes intézményekben önvédelmet tanítanak, másokban biztonsági szolgálat vigyáz az emberekre.

– Ha nem vagyunk elég gyorsak, kurvának és ribancnak neveznek minket – mondja a Neue Westfälische című lapnak egy bielefeldi kórházban dolgozó ápoló. A cikk szerint a szerkesztőség rengeteg bejelentést kap verbális és fizikai támadásokról, amelyeket az intézmény dolgozói szenvednek el. A nővérek kimondták, hogy nem érzik magukat biztonságban a munkahelyükön, tették mindezt abban a reményben, hogy sikerül változást elérniük.


(MTI/AP/Borisz Grdanoszki)

A lap szerint a Bethel Evangélikus Klinikán elindítottak egy önvédelmi programot, megspékelve vészjelző gombok kihelyezésével. Más városokban biztonsági szolgálat vigyáz a kórházban dolgozókra. A lap több érintettet is megszólaltatott, természetesen név nélkül.

– Az inzultálás a mindennapok részévé vált, főleg a déli kinézetű betegek és hozzátartozóik részéről. Egyszer egy beteget kellett újraélesztenünk, és ki kellett jönnöm a helyiségből gyógyszerért. Egy köhögő férfi megkérdezte, hogy mennyi időbe telik. Elmondtam neki, hogy az életveszélyes esetek prioritást élveznek, erre leköpte a lábam – mondta egyikük. Az éjszakai műszak még rosszabb.


– A kórház sürgősségi osztályán dolgozom éjszaka. Ha nem vagyunk – szerintük – elég gyorsak, lekurváznak minket. Egyszerűen nem tudjuk tovább csinálni, nem bírjuk elviselni ezt a tiszteletlen viselkedést. Az is előfordult, hogy halálosan megfenyegettek – idéznek egy másik ápolónőt.

A bajok persze nem most kezdődtek. Az Ipsos egy 2011-es közvélemény-kutatása szerint az Európai Unió lakossága már akkor javarészt bevándorlásellenes volt. A kutatás szerint a spanyolok, olaszok és britek 65 százaléka szerint már abban az évben túl sok volt a migráns. Egy szintén 2011-ben publikált 2200 oldalas tanulmány szerint a Párizs közvetlen szomszédságában lévő Seine-Saint-Denis megye, illetve a francia főváros külvárosai már akkor no-go zónának számítottak, ahol „különálló iszlám társadalmak jöttek létre és a saria kiszorította a francia törvényeket”. Hozzáteszik, hogy ha meg is állna a migráció, a kulturális és társadalmi hatások visszafordíthatatlanok lennének.

Egy másik kijózanító adat, amelyet az ENSZ közölt és amit egyébként az ellenzéki média szeretne hazugságnak beállítani. A 2015-ben Európába érkezők 62 százaléka volt férfi, 22 százaléka gyerek és 16 százaléka nő. A Center for Immigration Studies (CIS) kutatása szerint az Egyesült Államok adófizetőinek egy közel-keleti bevándorló 64 370 dollárba (16 millió forint) kerül, míg ha a közeli biztonságos országokban segítenék őket, akkor 12-szer olcsóbb lenne az ellátásuk.

Emlékezetes: Orbán Viktor miniszterelnök már 2015 januárjában kijelentette, hogy a gazdasági bevándorlás rossz, ezért a hazájukat gazdasági okokból elhagyóknak Magyarország nem tud menedéket nyújtani. Akkor sokan kinevették, de az élet a kormányfőt igazolta.

 

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • Tovább nő a családok támogatása

  Tovább nő a családok támogatása

  Jövőre minden eddiginél több forrást fordít a kormány a családokra, és további jelentős lépések várhatók, amennyiben a magyar emberek a nemzeti konzultáción megerősítik a kormány elképzeléseit.

 • A roma és a magyar kultúra kiegészíti egymást

  A roma és a magyar kultúra kiegészíti egymást

  A roma és a magyar nép kultúrája kölcsönösen hatott egymásra, illetve a két népben közös a hit, a hagyományok tisztelete és a család szeretete – jelentette ki az emberi erőforrások minisztere a Roma Koordinációs Tanács hétfői budapesti ülésén.

 • Brüsszel és az ENSZ akarata ugyanaz, az illegális bevándorlás legalizálása

  Brüsszel és az ENSZ akarata ugyanaz, az illegális bevándorlás legalizálása

  A szálak összeérnek, ma már világosan látszik, hogy Brüsszel és az ENSZ akarata ugyanaz, ami ugyanis jelenleg az ENSZ-ben és Brüsszelben zajlik, az az illegális bevándorlás legalizálása – jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter hétfőn Brüsszelben magyar újságíróknak nyilatkozva.