EUR: 318,72 Ft
CHF: 270,74 Ft
2018. május 20., vasárnap
Bernát, Felícia

Tech

Több száz millióért talált gazdára egy Leica gép

A fotók láttán szinte biztos, hogy minden fényképész – vagy csak fényképezni szerető ember – szeme felcsillan, hiszen isten tudja, honnan, de felbukkant egy matuzsálem Leica gép egy bécsi árverésen. Igazi ritkaságról van szó, értékét már az is meghatározza, hogy 1923-ban gyártották, ráadásul működőképes.

Így nem csoda, hogy a gép 2,4 millió euróért, több mint 778 millió forintért talált gazdára. Azon túl, hogy egy ritka matuzsálem, 0-s sorozatú, 122-es sorszámú készülékről van szó, amely az árverés után már egy ázsiai magángyűjtő kollekcióját gyarapítja. A több száz milliós ügylet egyébként világrekordnak számít, amihez az is hozzájárul, hogy a húszas évek elején, az első Leica fényképezőgép hivatalos piacra dobása előtt két évvel gyártott 25 tesztpéldány közül csak három maradt fenn eredeti állapotában.


Kapcsolódó Cikkek

  • Milliárdokra büntetné a brit kormány a Facebookot is

    Milliárdokra büntetné a brit kormány a Facebookot is

    Több milliárd fontig terjedő pénzbüntetésekkel sújtaná a brit kormány azokat a globális közösségi médiaportálokat, amelyek nem akadályozzák meg illegális – például zaklató, fenyegető, vagy terrorcselekményre buzdító – tartalmak megjelenítését felületeiken.

  • Mark Zuckerberg találkozni fog az Európai Parlament vezetőivel

    Mark Zuckerberg találkozni fog az Európai Parlament vezetőivel

    Mark Zuckerberg, a Facebook vezérigazgatója elfogadta a meghívást és hamarosan találkozni fog az Európai Parlament (EP) több vezetőjével, hogy magyarázatot adjon a cég körül nemrégiben kirobbant botrányra – jelentette be szerdán Antonio Tajani, az uniós képviselőtestület elnöke.