EUR: 323,96 Ft
CHF: 285,32 Ft
2018. szeptember 26., szerda
Jusztina

Sport

Messi lefejezésével fenyegetőzik az Iszlám Állam

Az Iszlám Állam (IS) akciókra készül a nyáron esedékes oroszországi világbajnokságon, ezért most új propagandaplakátokkal rukkolt elő a terrorszervezet. Az egyiken Lionel Messit, az argentinok klasszisát készülnek lefejezni.

A Daily Mail szúrta ki, hogy az Iszlám Állam ismét Lionel Messi kivégzésével fenyegetőzik, ám most a nyári vb is a középpontba került. A photoshoppolt képen a Barcelona argentin legendája egy olyan narancssárga rabruhában van, amilyenben a terroristák a kivégzésre várókat tartják.


A támadó a moszkvai Luzsnyiki Stadionban térdel, míg egy maszkos katona a fejét fogja, a föléjük írt szöveg pedig arra utal, hogy a kivégzés során a nyakuknál kell lesújtani az áldozatokra. A plakát készítői egyébként a részletekre is vigyáztak, a felezővonalnál egy pokolgép látható, a vb-logót pedig áttervezték, így a kupa ketté van törve.

Nem ez az első eset, hogy Messit kinézte magának az IS. Tavaly októberben egy másik plakát a Barca sztárját rabruhában, rácsok mögött ábrázolja. Szintén októberben jelent meg az a plakát, amelyen egy terrorista felfegyverkezve és bombával áll egy stadion előtt.


A fenyegetéseket egyébként komolyan kell venni, hiszen tavaly Szentpéterváron az Iszlám Állam elkövetett egy robbantást a metróban, amelynek során 14 ember vesztette életét.

 

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • Modric lett 2018 legjobb focistája

  Modric lett 2018 legjobb focistája

  Hétfőn este Londonban rendezte idei díjátadó gáláját a Nemzetközi Labdarúgó Szövetségét (FIFA). Az év legjobb játékosa Luka Modric, a Real Madrid középpályása lett, míg a Puskás-díjat Mohamed Szalah vehette át az Everton ellen szerzett góljáért.

 • Székekkel támadtak egymásra a szurkolók

  Székekkel támadtak egymásra a szurkolók

  Futballstadionokban megszokottnak lehet nevezni, hogy a szurkolók összecsapnak egymással, azonban a kosárlabdapályákon ritkán fordul elő, hogy összeverekednek a drukker.

 • Volt Vidi-edző veheti át az AS Romát

  Volt Vidi-edző veheti át az AS Romát

  Veszélyben lehet Eusebio Di Francesco vezetőedző állása az AS Románál, a klub vezetősége a hírek szerint már ki is szemelte az utódját, aki nem más lehte, mint a MOL Vidi FC-t korábban irányító Paulo Sousa.