EUR: 323,96 Ft
CHF: 285,32 Ft
2018. szeptember 26., szerda
Jusztina

Belföld

Nem beszél idegen nyelvet Karácsony

Egyetlen szóval sem cáfolta a Figyelőben korábban ellene megfogalmazott vádakat Karácsony Gergely, az MSZP–Párbeszéd miniszterelnök-jelöltje, amikor egy rádióműsorban próbálta kimagyarázni azt a tényt, hogy nem beszél idegen nyelveket, és kétszer is kibukott a doktori képzésből. Sőt valódi magyarázat helyett inkább fenyegetőzött.

Mindenféle komolyabb felvezetés nélkül kezdett bele egy rádióműsorban a róla megjelent Figyelő-portréval kapcsolatos magyarázkodásba Karácsony Gergely, a baloldal miniszterelnök-jelöltje. Mint emlékezetes: a színváltó politikus (SZDSZ, LMP, Párbeszéd, Együtt, MSZP) életútját bemutató februári cikk megemlítette, hogy az MSZP–Párbeszéd közös kormányfőjelöltje nem beszél idegen nyelveket, és kibukott a doktori iskolából.


Karácsony Gergely nem vette a fáradságot, hogy magyarázza bizonyítványát, helyette fenyegetőzött Fotó: Cser Dániel

A Fiala János által vezetett, a Karácsony-féle zuglói önkormányzat támogatásával készült rádióműsorban Karácsonynak a doktori buktát egy erős csúsztatással sikerült magyaráznia. Azt állította, hogy 2007-ben kezdte tanulmányait az ELTE Politikatudományi Doktori Iskolájában, de két évvel később már aktívan politizált, emiatt nem fejezte be azokat. Ám azt nem részletezte, hogy a Corvinuson 2000-ben egyszer már megkezdte doktori képzését, amit egészen 2003-ig folytatott, amikor is eltanácsolták, mert nem teljesítette tanulmányi kötelezettségeit.

A cikkben megfogalmazott további állításokat, miszerint nyelvismeret nélkül tanított is a Budapesti Corvinus Egyetemen, hogy részese volt a botránynak, amikor 2005-ben Hódmezővásárhelyen irányított kérdésekkel készítettek közvélemény-kutatást, és hogy 21 és fél millió forintért dolgozott Gyurcsánynak, majd Demszky Gábornak és Horn Gábornak is, egyetlen szóval sem cáfolta.


És bár a Figyelőnek tudomásunk szerint helyreigazítási kérelmet sem küldött, azért fenyegető hangnemet ütött meg a műsorban.

 

Hollik felszólította: Ne folytasson a magyarok szándékával ellentétes tárgyalásokat!

Karácsony Gergely azért utazgat külföldre, hogy megnyugtassa bevándorláspárti szövetségeseit: rá számíthatnak, ha a kötelező betelepítési kvóta végrehajtásáról van szó – jelentette ki a KDNP-s Hollik István, miután hétfőn az ellenzéki politikus két napra Brüsszelbe utazott. Karácsony a múlt héten Bécsben járt. Hollik felszólította Karácsonyt, hogy fejezze be a magyarok akaratával ellentétes tárgyalásokat. A magyar emberek ugyanis egyértelműek voltak a nemzeti konzultáción és a kvótaellenes népszavazáson is: nem akarnak bevándorlókat látni Magyarországon – hangoztatta.

MTI Fotó: Bruzák Noé

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • Megműtötték a soroksári gyilkost

  Megműtötték a soroksári gyilkost

  Szakértők vizsgálják a soroksári gyilkos cellájában lévő mobiltelefonokat. Az egyik készülék feltehetően az áldozaté. Az is kiderült, hogy Kardosné Gyurik Krisztina orrba üthette R.

 • Magyarország nem enged a zsarolásnak

  Magyarország nem enged a zsarolásnak

  Az Országgyűlés európai ügyek bizottsága azt kéri, hogy a parlament ne engedjen a bevándorláspárti brüsszeli zsarolásnak a Soros-Sargentini-jelentéssel kapcsolatban.

 • A jövő közlekedése Budapesten

  A jövő közlekedése Budapesten

  A Hello Tomorrow idén januárban alakult magyar képviseletének bemutatkozó rendezvényén Európa legizgalmasabb, mobilitással foglalkozó vállalkozásai is jelen lesznek.

 • Orbán Viktor megmutatta unokáját

  Orbán Viktor megmutatta unokáját

  Jó reggelt, Magyarország! – köszöntötte Orbán Viktor miniszterelnök követőit a Facebook oldalán, egy friss fotóval. Karjában harmadik unokája, Anna Adél, Orbán Ráhel és Tiborcz István második lánygyermeke, ezzel hivatalosan is bemutatták az Orbán család legújabb tagját.