EUR: 323,17 Ft
CHF: 287,31 Ft
2018. december 11., kedd
Árpád, Árpádina

Belföld

Nem beszél idegen nyelvet Karácsony

Egyetlen szóval sem cáfolta a Figyelőben korábban ellene megfogalmazott vádakat Karácsony Gergely, az MSZP–Párbeszéd miniszterelnök-jelöltje, amikor egy rádióműsorban próbálta kimagyarázni azt a tényt, hogy nem beszél idegen nyelveket, és kétszer is kibukott a doktori képzésből. Sőt valódi magyarázat helyett inkább fenyegetőzött.

Mindenféle komolyabb felvezetés nélkül kezdett bele egy rádióműsorban a róla megjelent Figyelő-portréval kapcsolatos magyarázkodásba Karácsony Gergely, a baloldal miniszterelnök-jelöltje. Mint emlékezetes: a színváltó politikus (SZDSZ, LMP, Párbeszéd, Együtt, MSZP) életútját bemutató februári cikk megemlítette, hogy az MSZP–Párbeszéd közös kormányfőjelöltje nem beszél idegen nyelveket, és kibukott a doktori iskolából.


Karácsony Gergely nem vette a fáradságot, hogy magyarázza bizonyítványát, helyette fenyegetőzött Fotó: Cser Dániel

A Fiala János által vezetett, a Karácsony-féle zuglói önkormányzat támogatásával készült rádióműsorban Karácsonynak a doktori buktát egy erős csúsztatással sikerült magyaráznia. Azt állította, hogy 2007-ben kezdte tanulmányait az ELTE Politikatudományi Doktori Iskolájában, de két évvel később már aktívan politizált, emiatt nem fejezte be azokat. Ám azt nem részletezte, hogy a Corvinuson 2000-ben egyszer már megkezdte doktori képzését, amit egészen 2003-ig folytatott, amikor is eltanácsolták, mert nem teljesítette tanulmányi kötelezettségeit.

A cikkben megfogalmazott további állításokat, miszerint nyelvismeret nélkül tanított is a Budapesti Corvinus Egyetemen, hogy részese volt a botránynak, amikor 2005-ben Hódmezővásárhelyen irányított kérdésekkel készítettek közvélemény-kutatást, és hogy 21 és fél millió forintért dolgozott Gyurcsánynak, majd Demszky Gábornak és Horn Gábornak is, egyetlen szóval sem cáfolta.


És bár a Figyelőnek tudomásunk szerint helyreigazítási kérelmet sem küldött, azért fenyegető hangnemet ütött meg a műsorban.

 

Hollik felszólította: Ne folytasson a magyarok szándékával ellentétes tárgyalásokat!

Karácsony Gergely azért utazgat külföldre, hogy megnyugtassa bevándorláspárti szövetségeseit: rá számíthatnak, ha a kötelező betelepítési kvóta végrehajtásáról van szó – jelentette ki a KDNP-s Hollik István, miután hétfőn az ellenzéki politikus két napra Brüsszelbe utazott. Karácsony a múlt héten Bécsben járt. Hollik felszólította Karácsonyt, hogy fejezze be a magyarok akaratával ellentétes tárgyalásokat. A magyar emberek ugyanis egyértelműek voltak a nemzeti konzultáción és a kvótaellenes népszavazáson is: nem akarnak bevándorlókat látni Magyarországon – hangoztatta.

MTI Fotó: Bruzák Noé

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • Nagy Viktor: A lelkiismeret nem a lúzereké

  Nagy Viktor: A lelkiismeret nem a lúzereké

  Épp a Legyetek jók, ha tudtok próbáján értük utol Nagy Viktort, az Újszínházban színpadra állított Bizánc rendezőjét. A darab kapcsán beszélgettünk lelkiismeretről, bátorságról és lúzerségről és arról, hogy miért aktuális ma is Konstantin császár története, és az miért mutat túl napjaink muszlim-kérdésén.

 • Sportos Télapók

  Sportos Télapók

  Télapónak öltözött futók lepték el hétvégén Budapestet, ahol a tizenötödik alkalommal rendezték meg a jótékonysági Mikulás Kocogás versenyt.

 • Maul Pincészet – D’Art Maul 2016 Magnum

  Maul Pincészet – D’Art Maul 2016 Magnum

  A pince tulajdonosa ezt a bort azoknak ajánlja, akik művészi módon húzzák ki a dugót a palackból, úgy kínálják , mint ajándékot az érzékeknek és elegáns mozdulattal forgatják a poharat.

 • Tovább nő a családok támogatása

  Tovább nő a családok támogatása

  Jövőre minden eddiginél több forrást fordít a kormány a családokra, és további jelentős lépések várhatók, amennyiben a magyar emberek a nemzeti konzultáción megerősítik a kormány elképzeléseit.