EUR: 312,78 Ft
CHF: 261,13 Ft
2018. április 27., péntek
Zita

Külföld

Nigériai migránsok prostitúcióból fizetik vissza az embercsempészeknek a tarifát – Videó!

Olaszországban a nigériai migráns nőket prostitúcióra kényszerítik, ugyanis ebből kell visszafizetniük a 20-40 ezer eurós tarifát az embercsempészeknek, akik Európába hozták őket.

Rövid, mégis mindent elmondó riportfilmet forgatott március elején a francia France 24 nevű televíziócsatorna. A riportfilmben azt járják körbe, hogy milyen módon fizetik ki az embercsempészeket az Olaszországba illegálisan beérkező nigériai nők.


A riport szerint többségük prostitúcióra kényszerül, és azok, akik ellenkeznek meg vannak fenyegetve, hogy feldobják őket a rendőrségen. Az embercsempészeknek egyébként 20-40 ezer euró közötti összeget kell fizessenek, ami körülbelül 12,4 millió forintnak felel meg.

– Azzal fenyegettek meg, hogy visszaküldenek Nigériába vagy feladnak a rendőrségen, ha nem teszem azt, amit mondanak. Nagyon féltem és nem tudtam, mit tegyek – mondta egy neve elhallgatását kérő nő.


Az is kiderül, hogy egyes esetekben az embercsempészek a helyi maffiától kapnak védelmet, de az is többször előfordul, hogy a bűnbandák egymás között adják-veszik a nőket.

– Az egyik bűnbanda eladja a nőt a másiknak, például Rómából Milánóba, vagy Milánóból Torinóba – mondja Mariapia Marinelli, az Olasz Országos Bűnügyi Egység vezetője.

Becslések szerint jelenleg az Olaszországban működő nigériai prostituáltak száma 10-30 ezer közé tehető.

 

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • Rohamosan nő a mobilos fizetések száma

  Rohamosan nő a mobilos fizetések száma

  Rohamosan emelkedik a mobil eszközökkel bonyolított fizetések száma Kínában, miközben a személyi számítógépekről kezdeményezett fizetések visszaszorulóban vannak.

 • Betiltották az Ubert Bécsben

  Betiltották az Ubert Bécsben

  A bécsi kereskedelmi bíróság ideiglenesen megtiltotta személyszállító tevékenység folytatását az Uber internetes fuvarmegosztó szolgáltatást nyújtó amerikai vállalatnak, mondván, megsérti a tisztességes verseny szabályait.

 • Marosvásárhelyi iskolaügy: A kisebbségi kérdés nem kizárólag helyi ügy

  Marosvásárhelyi iskolaügy: A kisebbségi kérdés nem kizárólag helyi ügy

  Nem lehet megtiltani a törvényhozásnak, hogy közbelépjen, ha a helyhatóságok nem teszik meg a szükséges intézkedéseket a kisebbségek védelmében, ellenkező esetben a kisebbségi kérdés kizárólag helyi üggyé válna – állítja az a négy romániai alkotmánybíró, aki különvéleményt fogalmazott meg a marosvásárhelyi iskolaügyben.