2018. április 20., péntek
Tivadar

Egyéb Dunaújváros

Szakmák sztárjai versenyeznek

A Dunaferr középiskola hat diákja, valamint a Lorántffy egy tanulója jutott be a Szakma Sztár Fesztivál verseny idei döntőjébe. Az előválogatók után a Dunaferrből az épület- és  szerkezetlakatos, hegesztő, ipari gépész és karosszérialakatos szakok képviselői, a Lorántffyból pedig egy leendő fodrász jutott a fináléba. 

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara évről évre megrendezi a Szakma Kiváló Tanulója Versenyt, mégpedig az Országos Szakmai Tanulmányi Versennyel együtt. A közös rendezvény döntője a Szakma Sztár Fesztivál, amelynek idén is a Budapesti Hungexpo ad otthont. A végzős diákok számára meghirdetett megmérettetésre természetesen az egész országból érkeznek versenyzők.


A rendezvény honlapja, a szakmasztar.hu-nak beszámolója szerint a versenyre ebben az évben 43 intézményből mintegy 7500 diák jelentkezett. Az április közepére szervezett döntőig több fordulóban mérték fel a diákok tudását. Az újabb és újabb kihívásoknak a Dunaújvárosi Szakképzési Centrum képviseletében a Dunaferr középiskolából hat tanuló tett eleget és jutott a döntőbe, míg a Lorántffyt egy végzős képviselheti.

Kapcsolódó Cikkek

 • Egy sorozatról neveztek el egy planktont

  Egy sorozatról neveztek el egy planktont

  Először nevezetek el fajt egy tévéműsorról: a BBC A kék bolygó című sorozatáról kapta a nevét az óceán “lüktető szíveként” is emlegetett planktonok egyik faja.

 • Mentősökre támadt egy férfi Miskolcon

  Mentősökre támadt egy férfi Miskolcon

  Mentősre támadt egy 26 éves férfi Miskolcon, közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette és súlyos testi sértés miatt emelt vádat ellene a Miskolci Járási és Nyomozó Ügyészség – közölte a vádhatóság az MTI-vel kedden.

 • Hétvégén is marad a jó idő

  Hétvégén is marad a jó idő

  Helyenként eső, zápor, esetleg zivatar is lehet, de emellett sok lesz a napsütés, napközben többfelé 20-25 fokos maximumok várhatók – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos középtávú előrejelzéséből, melyet csütörtökön juttatott el az MTI-nek.