EUR: 323,15 Ft
CHF: 276,83 Ft
2018. július 16., hétfő
Valter

Egyéb Dunaújváros

Szakmák sztárjai versenyeznek

A Dunaferr középiskola hat diákja, valamint a Lorántffy egy tanulója jutott be a Szakma Sztár Fesztivál verseny idei döntőjébe. Az előválogatók után a Dunaferrből az épület- és  szerkezetlakatos, hegesztő, ipari gépész és karosszérialakatos szakok képviselői, a Lorántffyból pedig egy leendő fodrász jutott a fináléba. 

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara évről évre megrendezi a Szakma Kiváló Tanulója Versenyt, mégpedig az Országos Szakmai Tanulmányi Versennyel együtt. A közös rendezvény döntője a Szakma Sztár Fesztivál, amelynek idén is a Budapesti Hungexpo ad otthont. A végzős diákok számára meghirdetett megmérettetésre természetesen az egész országból érkeznek versenyzők.


A rendezvény honlapja, a szakmasztar.hu-nak beszámolója szerint a versenyre ebben az évben 43 intézményből mintegy 7500 diák jelentkezett. Az április közepére szervezett döntőig több fordulóban mérték fel a diákok tudását. Az újabb és újabb kihívásoknak a Dunaújvárosi Szakképzési Centrum képviseletében a Dunaferr középiskolából hat tanuló tett eleget és jutott a döntőbe, míg a Lorántffyt egy végzős képviselheti.

Kapcsolódó Cikkek

 • Rosszul használják a parkolókat a Ligetsoron

  Rosszul használják a parkolókat a Ligetsoron

  Egy év után befejeződött a Ligetsor felújítása. Az útszakaszon a teljes pályaszerkezetet cserélni kellett, az út alatt fekvő hatalmas, közel száz éves víznyomócsővel együtt.

 • Nagy értékek a kiskertekben

  Nagy értékek a kiskertekben

  Gyümölcstermesztés iránt érdeklődőknek tartottak nyílt napot a Nemzeti Agrárkutatási és Innovációs Központ Gyümölcstermesztési Kutatóintézetében, Érden, az Elvira majorban.

 • Két napig szólt az opera Perkupán

  Két napig szólt az opera Perkupán

  Egy elszármazott művész lokálpatriótaként segítette faluját abban, hogy nem mindennapi kulturális eseménnyel hívják fel a figyelmet a településre.