2018. szeptember 19., szerda
Vilhelmina

Egyéb Dunaújváros

Szakmák sztárjai versenyeznek

A Dunaferr középiskola hat diákja, valamint a Lorántffy egy tanulója jutott be a Szakma Sztár Fesztivál verseny idei döntőjébe. Az előválogatók után a Dunaferrből az épület- és  szerkezetlakatos, hegesztő, ipari gépész és karosszérialakatos szakok képviselői, a Lorántffyból pedig egy leendő fodrász jutott a fináléba. 

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara évről évre megrendezi a Szakma Kiváló Tanulója Versenyt, mégpedig az Országos Szakmai Tanulmányi Versennyel együtt. A közös rendezvény döntője a Szakma Sztár Fesztivál, amelynek idén is a Budapesti Hungexpo ad otthont. A végzős diákok számára meghirdetett megmérettetésre természetesen az egész országból érkeznek versenyzők.


A rendezvény honlapja, a szakmasztar.hu-nak beszámolója szerint a versenyre ebben az évben 43 intézményből mintegy 7500 diák jelentkezett. Az április közepére szervezett döntőig több fordulóban mérték fel a diákok tudását. Az újabb és újabb kihívásoknak a Dunaújvárosi Szakképzési Centrum képviseletében a Dunaferr középiskolából hat tanuló tett eleget és jutott a döntőbe, míg a Lorántffyt egy végzős képviselheti.

Kapcsolódó Cikkek

 • Tovább növelte előnyét a Ferencváros

  Tovább növelte előnyét a Ferencváros

  A Budapest Honvéd vendégeként 1-0-ra győzött a Ferencváros az NB I-es labdarúgó-bajnokságban, így a tabellán négy pontra nőtt a különbség a listavezető és a második helyezett Honvéd között.

 • Újabb többmilliárdos beruházás

  Újabb többmilliárdos beruházás

  Lassan megszokottá válnak Debrecenben a nagyberuházások. Ezek közé tartozik az Egyetem téri campus területén csaknem hárommilliárd forintból, 2019 végére felépülő modern, többfunkciós tanulóközpont is.

 • A Vass Lajos a kézisek második otthona lesz

  A Vass Lajos a kézisek második otthona lesz

  Birtokba vehették a diákok a Vass Lajos Általános Iskolában nemrég elkészült új kézilabdapályát, amely a kormány hárommilliárd forintos „Rekortánpálya-fejlesztési programja” részeként, a Magyar Kézilabda Szövetség beruházásában valósult meg idén nyáron.