EUR: 323,96 Ft
CHF: 285,32 Ft
2018. szeptember 26., szerda
Jusztina

Életmód

Színes tavaszi köretek

A tavasz beköszöntével egyre színesebb lesz körülöttünk a természet. Miért ne varázsolhatnánk színkavalkádot az asztalra is?

Profimedia, Alamy

Zöldbab


Hozzávalók: 45 dkg zöldbab, só, bors ízlés szerint, 2 csipet szerecsendió, 2 csipet csili, 2 dl főzőtejszín, 2 db tojás (nagy).
Elkészítés: A zöldbabot 3 percig sós vízben forraljuk, majd leöblítjük hideg víz alatt, hogy megálljon a puhulása. Egy tepsibe öntjük, elegyengetjük, hogy egyenletesen legyen mindenütt. A tejszínt a tojással és a fűszerekkel alaposan felverjük és a zöldbabra öntjük. 150 fokra előmelegített sütőben hőlégkeverésen 15-20 perc alatt 150 fokon megsütjük .

 

Profimedia, Alamy

Répa


Hozzávalók: 2 dl étolaj, 6 darab sárgarépa, só.

Elkészítés: A megmosott és megtisztított répát felkarikázzuk és olajban ropogósra sütjük. Papírtörlőre szedve leitatjuk a felesleges zsiradékot.

Hozzávalók:
1 evőkanál növényi olaj, 1 kis vöröshagyma, apróra vágott, 2 gerezd fokhagyma apróra vágva, fél teáskanál római kömény, fél teáskanál oregánó, 30 dkg fagyasztott kukorica, só, bors, 3 evőkanál apróra vágott friss koriander, 3 evőkanál citromlé.
Elkészítés: A felaprított hagymát és fokhagymát kevés olajban megdinszteljük és hozzáadjuk a kukoricát is, ezt követően fűszerezzük. Amikor levesszük a tűzről, hozzáadjuk a citromlevet és hagyjuk kihűlni, majd tálalhatjuk is.

 

Profimedia, Alamy

Kukorica

Hozzávalók: 1 evőkanál növényi olaj, 1 kis vöröshagyma, apróra vágott, 2 gerezd fokhagyma apróra vágva, fél teáskanál római kömény, fél teáskanál oregánó, 30 dkg fagyasztott kukorica, só, bors, 3 evőkanál apróra vágott friss koriander, 3 evőkanál citromlé.
Elkészítés: A felaprított hagymát és fokhagymát kevés olajban megdinszteljük és hozzáadjuk a kukoricát is, ezt követően fűszerezzük. Amikor levesszük a tűzről, hozzáadjuk a citromlevet és hagyjuk kihűlni, majd tálalhatjuk.

 

Profimedia, Panthermedia

Kelbimbó

Hozzávalók: 50 dkg kelbimbó, 10 dkg sajt, 3 evőkanál olívaolaj, 1 teáskanál só, 0,5 teáskanál bors.
Elkészítés: A kelbimbókat mossuk meg, a végeit vágjuk le, a külső héjat szedjük le. A nagyobb darabokat érdemes két részre vágni. Öntsük egy műanyag zacskóba az olívaolajat, szórjuk hozzá a sót és a borsot. Pakoljuk bele a zöldségeket és jól rázzuk össze. Ezt követően tegyük a kelbimbókat egy alufóliával bélelt tepsibe. Süssük előmelegített sütőben 190 fokon 20-25 percig, közben rázogassuk meg az edényt.

 

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

  • 100 éves Budapest egyik leglátványosabb épülete

    100 éves Budapest egyik leglátványosabb épülete

    Hogy miben közös Habsburg Otto, Richard Nixon, Yehudi Menuhin, Andrew Lloyd Webber, Zsigmond Vilmos, vagy Maximillian Shell? Mindegyikük nevét egy-egy lakosztály viseli a Danubius Hotel Gellértben, ahol többször is megszálltak.

  • Szelfitippek próbálkozóknak és függőknek

    Szelfitippek próbálkozóknak és függőknek

    Sokat elárul rólunk, hogy milyen szelfit teszünk ki magunkról a közösségi oldalra. Persze nem kell profi fotósnak lenni ahhoz, hogy ne merev igazolványképeket, hanem jó hangulatú, egyéni fotókat készítsünk.

  • Rossz hatással volt az időjárás a hagymafélék termesztésére

    Rossz hatással volt az időjárás a hagymafélék termesztésére

    Rossz hatással volt a száraz időjárás a hagymafélék és a burgonya termesztésére, miközben jó évet zárt a napraforgó és a paradicsom – közölte a FruitVeB Magyar Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet és Terméktanács ügyvezető igazgatója vasárnap az M1 aktuális csatornán.