EUR: 323,23 Ft
CHF: 287,77 Ft
2018. december 11., kedd
Árpád, Árpádina

Külföld

Több mint száz millió migráns áraszthatja el Európát

Több mint 143 millió klíma-menekült várható 2050-re a Világbank szerint.  Ebből 86 millió csak Afrikából, és az afrikai migránsok célállomása Európa lesz.  Ez a gazdasági migránsokkal együtt valóban összeroppanthatja Európát. 

Több mint 140 millió ember érkezhet Európába 2050-re, hogy elkerülje az éghajlatváltozás hatásait , például a mezőgazdasági termelés csökkenését, a vízhiányt és a tengerszint emelkedését, figyelmeztet a Világbank .


A hétfőn kiadott jelentés szerint 86 millió a szubszaharai Afrikában, 40 millió Dél-Ázsiában és 17 millió Latin-Amerikában aki a klímaváltozásban érintett.

– Minden nap az éghajlatváltozás nagyobb gazdasági, társadalmi és egzisztenciális fenyegetéssé válik – mondta Kristalina Georgieva, a világbank vezérigazgatója.


Hangsúlyozza, hogy az éghajlatváltozás ellenállhatatlanul “mozgatórugója a migrációnak”, amely arra kényszeríti az egyéneket, a családokat és a közösségeket is, hogy élhetőbb helyeket keressenek maguknak – írja a 20 minutes.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

  • Erősebb lehet Merkel utódja

    Erősebb lehet Merkel utódja

    Kíváncsian várják az elemzők, hogy elhagyja-e elődje erősen migránspárti politikáját az Angela Merkel pártelnöki helyére hajszállal megválasztott Annegret Kramp-Karrenbauer. A Nézőpont Intézet ügyvezető igazgatója szerint a német Kereszténydemokrata Unió (CDU) új elnöke, politikailag akár erősebb is lehet, mint elődje, aki lényegében a migrációs politikájába bukott bele.

  • Elfogadták Soros migránspaktumát

    Elfogadták Soros migránspaktumát

    Elfogadta 150 ENSZ tagállam képviselőjének többsége azt a globális menekültügyi csomagot, amelyről a világszervezet közgyűlése 19-én szavaz majd, de több mint tucatnyi ország lépett ki már a csomag egyeztetési folyamatából.