EUR: 322,74 Ft
CHF: 282,06 Ft
2018. október 18., csütörtök
Lukács

Belföld

A migrációkutató szerint afganisztáni csoportok jelenhetnek meg a balkáni útvonalon

A Migrációkutató Intézet munkatársa szerint afganisztáni kötődésű migrációs csoportok jelenhetnek meg a balkáni útvonalon.

Kövecsi-Oláh Péter az M1 aktuális csatorna hétfő reggeli műsorában arról beszélt, hogy Iránon keresztül Afganisztánból és Pakisztánból több százezer ember érkezett Törökországba, ahol a hivatalos adatok szerint jelenleg 170 ezer afganisztáni menekültről tudnak, és erre a tömegre nem vonatkozik az Európai Uniós és a Törökország által 2016 márciusában megkötött szerződés.


Ezért nem csodálkozna azon, hogy ha a balkáni útvonalon a korábbi évekhez képest vagy a megszokottaktól eltérően nem szíriai, illetve iraki migrációs csoportok jelennének meg, hanem afganisztáni kötődésűek – tette hozzá.

Kövecsi-Oláh Péter szólt arról is, hogy Pakisztánban nagyjából kétmillió afgán menekültről tudnak, Iránban pedig hosszú évtizedek óta két-három millió afganisztáni él.


A török miniszterelnök-helyettes korábban arról beszélt, hogy tudomása szerint Iránból nagyjából másfél millió afganisztáni kötődésű ember kész arra, hogy elhagyja Iránt Törökország felé – mondta a kutató.

Kövecsi-Oláh Péter a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában azt emelte ki, hogy nem oldódtak meg a “problémagócok”, így nincs, ami meggátolná a migráció további erősödését.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek