EUR: 323,34 Ft
CHF: 285,76 Ft
2018. szeptember 19., szerda
Vilhelmina

Egyéb Szolnok

A szelfi mindig szép, a szelfi mindig vidám…

Szegedről indult Tóth Tamás Sándor tanítóképzős hallgató fotókiállítása, amely a szelfik – azaz önportrék – mögötti valóságot mutatja meg, ezzel felhívja a figyelmet a minket körülvevő társadalmi problémákra, amelyekről sok esetben akarva-akaratlanul nem veszünk tudomást.

A tárlat olyan összepárosított fotókból áll, melyeknek egyik része maga a szelfi, a másik része pedig egy olyan kép, amely megmutatja a szelfi készítésének körülményeit. Ilyen módon több olyan társadalmi problémára is felhívja a figyelmet, mint például az éhezés, a banki adósság, a gyógyszerfüggőség vagy a párkapcsolati erőszak – kendőzetlenül, mindenfajta képmutatást leleplezve. A kiállítás célja, hogy ténylegesen észrevegyük ezeket a problémákat és kialakuljon bennünk az igény arra, hogy megoldjuk őket.


Az alkotó, Tóth Tamás Sándor
Fotó: Kiss János

Az Instagram-környezetbe elhelyezett fotók like-ok helyett dislike-okat kaptak; annyit, ahány embert érint ma Magyarországon a felvetett probléma. A képek alján QR-kódokat találhatunk, melyeket a telefonunkkal beszkennelve annak a civil szervezetnek a honlapjára juthatunk, amely az adott problémával foglalkozik, így azonnal informálódhatunk egy-egy társadalmi jelenségről.

A kiállítást Kemény Zsófi slam poetry előadása nyitotta
Fotó: Kiss János

Az alkotó, Tóth Tamás Sándor 2013-ban ismerkedett meg a technikai képalkotással, egy évvel később pedig megnyílt első önálló kiállítása Szegedi Tükör címmel. A fotózás számára több mint hobbi, ami abból is látszik, hogy a Motiváció Oktatási Egyesületnél 2015 óta hátrányos helyzetű tanulókat tanít fotózni. A tanítványai képeiből is nyílt már kiállítás Szegeden Látod? Amit én látok címmel.


Balra: az alkotó, Tóth Tamás Sándor, jobbra: Kautzky Armand színművész
Fotó: Kiss János

Városunkban a Verseghy Ferenc Könyvtárban nyílt meg a kiállítás, Kemény Zsófi slam poetry előadásával kezdődően. A tárlatot Kautzky Armand színművész nyitotta meg. A kiállítás április végéig tekinthető meg.

Fotó: Kiss János

Fotó: Kiss János

Kapcsolódó Cikkek

 • Tovább növelte előnyét a Ferencváros

  Tovább növelte előnyét a Ferencváros

  A Budapest Honvéd vendégeként 1-0-ra győzött a Ferencváros az NB I-es labdarúgó-bajnokságban, így a tabellán négy pontra nőtt a különbség a listavezető és a második helyezett Honvéd között.

 • Újabb többmilliárdos beruházás

  Újabb többmilliárdos beruházás

  Lassan megszokottá válnak Debrecenben a nagyberuházások. Ezek közé tartozik az Egyetem téri campus területén csaknem hárommilliárd forintból, 2019 végére felépülő modern, többfunkciós tanulóközpont is.

 • A Vass Lajos a kézisek második otthona lesz

  A Vass Lajos a kézisek második otthona lesz

  Birtokba vehették a diákok a Vass Lajos Általános Iskolában nemrég elkészült új kézilabdapályát, amely a kormány hárommilliárd forintos „Rekortánpálya-fejlesztési programja” részeként, a Magyar Kézilabda Szövetség beruházásában valósult meg idén nyáron.