2018. július 23., hétfő
Lenke

Egyéb Szolnok

A szelfi mindig szép, a szelfi mindig vidám…

Szegedről indult Tóth Tamás Sándor tanítóképzős hallgató fotókiállítása, amely a szelfik – azaz önportrék – mögötti valóságot mutatja meg, ezzel felhívja a figyelmet a minket körülvevő társadalmi problémákra, amelyekről sok esetben akarva-akaratlanul nem veszünk tudomást.

A tárlat olyan összepárosított fotókból áll, melyeknek egyik része maga a szelfi, a másik része pedig egy olyan kép, amely megmutatja a szelfi készítésének körülményeit. Ilyen módon több olyan társadalmi problémára is felhívja a figyelmet, mint például az éhezés, a banki adósság, a gyógyszerfüggőség vagy a párkapcsolati erőszak – kendőzetlenül, mindenfajta képmutatást leleplezve. A kiállítás célja, hogy ténylegesen észrevegyük ezeket a problémákat és kialakuljon bennünk az igény arra, hogy megoldjuk őket.


Az alkotó, Tóth Tamás Sándor
Fotó: Kiss János

Az Instagram-környezetbe elhelyezett fotók like-ok helyett dislike-okat kaptak; annyit, ahány embert érint ma Magyarországon a felvetett probléma. A képek alján QR-kódokat találhatunk, melyeket a telefonunkkal beszkennelve annak a civil szervezetnek a honlapjára juthatunk, amely az adott problémával foglalkozik, így azonnal informálódhatunk egy-egy társadalmi jelenségről.

A kiállítást Kemény Zsófi slam poetry előadása nyitotta
Fotó: Kiss János

Az alkotó, Tóth Tamás Sándor 2013-ban ismerkedett meg a technikai képalkotással, egy évvel később pedig megnyílt első önálló kiállítása Szegedi Tükör címmel. A fotózás számára több mint hobbi, ami abból is látszik, hogy a Motiváció Oktatási Egyesületnél 2015 óta hátrányos helyzetű tanulókat tanít fotózni. A tanítványai képeiből is nyílt már kiállítás Szegeden Látod? Amit én látok címmel.


Balra: az alkotó, Tóth Tamás Sándor, jobbra: Kautzky Armand színművész
Fotó: Kiss János

Városunkban a Verseghy Ferenc Könyvtárban nyílt meg a kiállítás, Kemény Zsófi slam poetry előadásával kezdődően. A tárlatot Kautzky Armand színművész nyitotta meg. A kiállítás április végéig tekinthető meg.

Fotó: Kiss János

Fotó: Kiss János

Kapcsolódó Cikkek

 • Kocsis: Már a nyár végén jöhet a “Soros-adó”

  Kocsis: Már a nyár végén jöhet a “Soros-adó”

  Már a nyár végén hatályba léphetnek a bevándorlási különadót, az úgynevezett “Soros-adót” tartalmazó rendelkezések – nyilatkozta Kocsis Máté, a Fidesz országgyűlési frakcióvezetője hétfőn az MTI-nek.

 • Megtanultunk újraéleszteni

  Megtanultunk újraéleszteni

  Kollégánk, Fehér György nem csupán remek sportújságíró, de évekig mentősként is dolgozott. Újraélesztő tanfolyamán megtanultuk, mit kell tenni, ha netán olyan helyzetbe kerülnénk, hogy újra kellene éleszteni valakit, és megismertünk a félautomata újraélesztő készülék használatát is.

 • A lángos mellé bajnoki címet is kaptak

  A lángos mellé bajnoki címet is kaptak

  A vártnál sokkal több nevezővel, remek hangulatban zajlott le szombaton a Balaton-átevezés, amelyet első alkalommal rendezett meg a Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) és Fonyód közösen.

 • Példátlan magyar siker!

  Példátlan magyar siker!

  Óriási fieszta volt Debrecenben, hiszen a junior női válogatott világbajnok lett, nyolcadik meccsén is megőrizte veretlenségét az U20-as csapat, így a Norvégia elleni győzelem vébéelsőséget jelentett.