EUR: 322,97 Ft
CHF: 286,01 Ft
2018. december 14., péntek
Szilárda

Egyéb Szolnok

A szelfi mindig szép, a szelfi mindig vidám…

Szegedről indult Tóth Tamás Sándor tanítóképzős hallgató fotókiállítása, amely a szelfik – azaz önportrék – mögötti valóságot mutatja meg, ezzel felhívja a figyelmet a minket körülvevő társadalmi problémákra, amelyekről sok esetben akarva-akaratlanul nem veszünk tudomást.

A tárlat olyan összepárosított fotókból áll, melyeknek egyik része maga a szelfi, a másik része pedig egy olyan kép, amely megmutatja a szelfi készítésének körülményeit. Ilyen módon több olyan társadalmi problémára is felhívja a figyelmet, mint például az éhezés, a banki adósság, a gyógyszerfüggőség vagy a párkapcsolati erőszak – kendőzetlenül, mindenfajta képmutatást leleplezve. A kiállítás célja, hogy ténylegesen észrevegyük ezeket a problémákat és kialakuljon bennünk az igény arra, hogy megoldjuk őket.


Az alkotó, Tóth Tamás Sándor
Fotó: Kiss János

Az Instagram-környezetbe elhelyezett fotók like-ok helyett dislike-okat kaptak; annyit, ahány embert érint ma Magyarországon a felvetett probléma. A képek alján QR-kódokat találhatunk, melyeket a telefonunkkal beszkennelve annak a civil szervezetnek a honlapjára juthatunk, amely az adott problémával foglalkozik, így azonnal informálódhatunk egy-egy társadalmi jelenségről.

A kiállítást Kemény Zsófi slam poetry előadása nyitotta
Fotó: Kiss János

Az alkotó, Tóth Tamás Sándor 2013-ban ismerkedett meg a technikai képalkotással, egy évvel később pedig megnyílt első önálló kiállítása Szegedi Tükör címmel. A fotózás számára több mint hobbi, ami abból is látszik, hogy a Motiváció Oktatási Egyesületnél 2015 óta hátrányos helyzetű tanulókat tanít fotózni. A tanítványai képeiből is nyílt már kiállítás Szegeden Látod? Amit én látok címmel.


Balra: az alkotó, Tóth Tamás Sándor, jobbra: Kautzky Armand színművész
Fotó: Kiss János

Városunkban a Verseghy Ferenc Könyvtárban nyílt meg a kiállítás, Kemény Zsófi slam poetry előadásával kezdődően. A tárlatot Kautzky Armand színművész nyitotta meg. A kiállítás április végéig tekinthető meg.

Fotó: Kiss János

Fotó: Kiss János

Kapcsolódó Cikkek

 • Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utas száma 2017-ben az előző évihez viszonyítva, de nőtt a légi balesetek száma 2018 első fél évében – hangzott el a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) genfi konferenciáján csütörtökön.

 • A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  Nagy Eszter kreatív séf neve ma már ismerősen cseng az újdonságokra nyitott vagy akár klasszikus ízeket kedvelő hobbiszakácsok körében. A Konyhafőnök Szuperdöntő című show-műsor nyertese a most megjelent Kreatívan magyarosan – én így szeretem című könyvével bizonyítja, hogy mi, magyarok a gasztronómiánk sokszínűségét tekintve a világ legszerencsésebbjei vagyunk.

 • Adományokat osztottak

  Adományokat osztottak

  250 nehéz körülmények között élő család vehetett át adományt Zalaegerszegen, az élelmiszercsomagokat a Család- és Gyermekjóléti Központ munkatársai állították össze az önkormányzat kétmillió forintos támogatásnak köszönhetően.

 • Egyedi értékeket őriznek

  Egyedi értékeket őriznek

  A hucul lovaktól a Bodrog vízi élményútvonalig: természetvédelmi és a természeti értékekre épülő turisztikai célú fejlesztések kezdődtek az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság (ANPI) működési területén.