EUR: 322,77 Ft
CHF: 281,53 Ft
2018. október 20., szombat
Vendel

Sport

Alkohollal és droggal helyettesítette a futballt Lundekvam

Megdöbbentő őszinteséggel beszélt alkohol- és drogproblémáiról Claus Lundekvam, a Premier League-ben szereplő Southampton egykori  védője, aki visszavonulása után az adrenalin miatt kapott rá a szerekre.

Claus Lundekvamra hősként tekintenek a Southampton-szurkolók. A norvég védő 413-szor szerepelt a dél-angliai csapatban, és nemrég beválasztották a klub minden idők legjobb tizenegyébe. Azonban a csillogást sötét napok követték. A 45 éves exfutballista 2008-as visszavonulása után alkohol- és drogfüggő lett, sőt kétszer öngyilkossággal is megpróbálkozott.


– A függősségem határozta meg a napjaimat. Kétszer öngyilkosságot akartam elkövetni, mert egyszerűen nem tudtam elviselni a fájdalmat. Csak a piára, a kokainra és az altatókra tudtam gondolni – mondta Lundekvam a The Telegraphnak adott interjújában. – Szívrohamom volt, mert túladagoltam magam. Nem akartam élni, úgy éreztem, a családomnak jobb lesz nélkülem. Megjártam a poklot, mire meg tudtam szabadulni a szerektől, de most már örülök, hogy élhetek.

Elmondása szerint azért kapott rá a szerekre, mert valamivel pótolni akarta azt az adrenalinlöketet, amit a pályán érzett, mielőtt visszavonult.

– Reggelente egy nagy pohár vodkával kezdtem. Naponta megittam egy-két üveggel. Aztán felfedeztem a kokaint, és arra gondoltam, hogy végre valami, ami úgy hat rám, mint az 50 ezer néző hétvégente. Nagyot tévedtem. A drog mellékhatása, hogy nem tudsz tőle aludni, ezért rengeteg altatót szedtem – magyarázta.

Lundekvam már négy éve tiszta, és igyekszik olyanoknak segíteni, akik hasonló cipőben járnak, mint egykor ő.

Credit line: Profimedia, Zuma Press – Archives

Kapcsolódó Cikkek

 • Veszélyben Mourinho állása

  Veszélyben Mourinho állása

  Akár az állásába is kerülhet José Mourinhónak, a Manchester United vezetőedzőjének, ha szombat délután vereséget szenved korábbi sikerei helyszínén, a Chelsea otthonában az angol labdarúgó-bajnokság kilencedik fordulójának nyitómérkőzésén.

 • 24 éremmel zártuk az ifjúsági olimpiát

  24 éremmel zártuk az ifjúsági olimpiát

  Magyarország 24 éremmel – 12 arannyal, 7 ezüsttel és 5 bronzzal – zárta a Buenos Aires-i ifjúsági olimpiát. Ez minden idők legjobb szereplése. Fiatal sportolóink közül az úszó Milák Kristóf és Késely Ajna volt a legeredményesebb három-három győzelemmel, előbbinek pedig még egy ezüstje is van.

 • Hajrá, magyarok!

  Hajrá, magyarok!

  Holnap kezdődik az év legnagyobb hazai rendezésű sporteseménye, a budapesti birkózó-világbajnokság.