EUR: 323,13 Ft
CHF: 286,40 Ft
2018. augusztus 16., csütörtök
Ábrahám

Sport

Alkohollal és droggal helyettesítette a futballt Lundekvam

Megdöbbentő őszinteséggel beszélt alkohol- és drogproblémáiról Claus Lundekvam, a Premier League-ben szereplő Southampton egykori  védője, aki visszavonulása után az adrenalin miatt kapott rá a szerekre.

Claus Lundekvamra hősként tekintenek a Southampton-szurkolók. A norvég védő 413-szor szerepelt a dél-angliai csapatban, és nemrég beválasztották a klub minden idők legjobb tizenegyébe. Azonban a csillogást sötét napok követték. A 45 éves exfutballista 2008-as visszavonulása után alkohol- és drogfüggő lett, sőt kétszer öngyilkossággal is megpróbálkozott.


– A függősségem határozta meg a napjaimat. Kétszer öngyilkosságot akartam elkövetni, mert egyszerűen nem tudtam elviselni a fájdalmat. Csak a piára, a kokainra és az altatókra tudtam gondolni – mondta Lundekvam a The Telegraphnak adott interjújában. – Szívrohamom volt, mert túladagoltam magam. Nem akartam élni, úgy éreztem, a családomnak jobb lesz nélkülem. Megjártam a poklot, mire meg tudtam szabadulni a szerektől, de most már örülök, hogy élhetek.

Elmondása szerint azért kapott rá a szerekre, mert valamivel pótolni akarta azt az adrenalinlöketet, amit a pályán érzett, mielőtt visszavonult.

– Reggelente egy nagy pohár vodkával kezdtem. Naponta megittam egy-két üveggel. Aztán felfedeztem a kokaint, és arra gondoltam, hogy végre valami, ami úgy hat rám, mint az 50 ezer néző hétvégente. Nagyot tévedtem. A drog mellékhatása, hogy nem tudsz tőle aludni, ezért rengeteg altatót szedtem – magyarázta.

Lundekvam már négy éve tiszta, és igyekszik olyanoknak segíteni, akik hasonló cipőben járnak, mint egykor ő.

Credit line: Profimedia, Zuma Press – Archives

Kapcsolódó Cikkek

 • Fiatal tekésekkel erősített a Szeged

  Fiatal tekésekkel erősített a Szeged

  Egy távozó és három fiatal érkező az Alabárdos Szegedi TE keretében! A Tisza-partiak férfi tekecsapatától a bajnoki szünetben Fehér Béla eligazolt Nyíregyházára, de az együttes gerince egyben maradt – tudtuk meg Karsai Ferenctől, az Alabárdos Szegedi TE elnökétől.

 • Bacsa Péterre már a birkózó vb előtt komoly megméretés vár

  Bacsa Péterre már a birkózó vb előtt komoly megméretés vár

  Bacsa Péter, a Magyar Birkózó Szövetség  alelnöke számára nem csupán a rendezés sikere és a hazai versenyzők eredményessége fontos az októberi budapesti világbajnokságon, ugyanis a magyar fővárosban választanak majd új tagokat a nemzetközi szövetség vezető testületébe, melybe ő is pályázik.

 • Messi lemondta a válogatottságot

  Messi lemondta a válogatottságot

  Lionel Messi ideiglenesen lemondta a válogatottságot: az ötszörös aranylabdás labdarúgó idén nem lép pályára az argentin együttesben.