EUR: 325,39 Ft
CHF: 279,72 Ft
2018. július 23., hétfő
Lenke

Belföld

Az ellenzék képtelen feldolgozni hatalmas vereségét

A 2010-es kiemelkedő szereplését is felülmúlta a Fidesz-KDNP a 2018-as parlamenti választáson. Az ellenzék pedig hatalmasat bukott, napok óta csak jajveszékel és ujjal mutogat mindenkire, hol egymásra, hol a választási rendszerre – már egymást is ütik, szó szerint – de legfőképpen a kormányra és az elsöprő többséget megszavazó emberekre, mert foggal körömmel igyekeznek saját totális alkalmatlanságukról és kudarcukról elterelni a figyelmet. Nem volt ez ma este sem másképp, Soros György hazai szövetségesei tüntetni hívták a demokratikus választások eredményét tagadókat, ahol a nagyot bukó ellenzék szinte összes ismertebb arca megjelent.

A héten több ellenzéki párt választási csalást kiáltott, ugyanakkor az azóta eltelt időben ők is beismerték, hogy a kisebb technikai hibák és a minden választás alkalmával előforduló problémák nem befolyásolták érdemben a választás végeredményét, biztos a Fidesz-KDNP kétharmados parlamenti többsége.


A tüntetésen minden felszólaló névleg a demokrácia mellett állt ki, azonban sikerült egy teljesen antidemokratikus és a nyugat-európai jogállami megoldásokkal szembe menniük – írta az Origo. Hozzátették: a demonstráció szervezőinek ezenkívül sok újat nem sikerült prezentálniuk, mivel ugyanazokat az üres frázisokat hallhattuk tőlük, amikkel 2010 óta próbálnak sikereket elérni.

A tömegben természetesen feltűntek a korábbi évtizedek teljesen lejáratódott balliberális arcai. Ott volt Bajnai Gordon, Bokros Lajos, Lendvai Ildikó és persze Gyurcsány Ferenc. Amiben a mostani rendezvény eltért a korábbi baloldali tüntetésektől, hogy a választáson súlyos vereséget szenvedett Jobbik vezérkara is feltűnt.


A rendezvény első percétől az emberek között szaladgált remegve a nőverő Juhász Péter is, az Együtt elnöke, kezében egy dobozzal, és pénzt kunyerált a jelen lévőktől, ugyanis viccpártja még az 1 százalékot sem érte el, de a felvett állami támogatást természetesen mind elköltötték. Persze kéregetni könnyebb, mint elmenni dolgozni.

Juhász Péter szokásához híven koldul – fotó: Origo

A Kossuth téren a demonstráció az elmúlt évek baloldali kottája szerint folyt. Az összes korábbi sikertelen jelszót megismételték a felszólalók, amit a 2010-es választás óta hallhattunk. Az igazi csúcspont akkor érkezett el, amikor Gulyás Balázs, a nemlétező internetadó elleni tüntetések főszervezője bejelentette, hogy új választást akarnak.

Múlt vasárnap a magyar választók elsöprő többsége mondott nemet az ellenzéki pártokra, ezért egy ilyen bejelentést nem lehet másként értékelni, hogy a szervezőknek a demokráciához semmi közük nincsen. Egy hasonlattal élve ez olyan követelés, mintha egy lottósorsolás után felszólítanánk a bizottságot, hogy húzzon új számokat, mivel a szelvényünk nem nyert. Új választások követelése legalább akkora képtelenség a mostani helyzetben, mint a kétfarkú kutyapárt örök életre és ingyen sörről szóló ígérete.

Kunhalmi Ágnes is parádézott – fotó: Origo

A magát még mindig függetlennek (még leírni is vicc) beállítani próbáló index és 444 transzba esve remegett és görcsösen ódákat zengett a tömegről (mely messze alulmúlta a Békemenet létszámát), szívecskékkel is jelezvén pártatlanságukat. Ám görcsös próbálkozásuk ellenére a tömeg szétszéledt és hazaballagott.

Kapcsolódó Cikkek

 • Növekedést eredményez az új költségvetés

  Növekedést eredményez az új költségvetés

  Megszavazta a parlament a jövő évi költségvetést, amelyről Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára az M1 aktuális csatornán, illetve a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában azt mondta: ez a biztonságos növekedés költségvetése.

 • Pogácsát sütött nekünk Irma néni

  Pogácsát sütött nekünk Irma néni

  Román Józsefné, Irma néni lett Magyarország legkedvesebb konyhás nénije a gyerekek szavazatai alapján azon a pályázaton, melyet az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet hirdetett meg ez év márciusában.

 • Csalók verik át az idős embereket

  Csalók verik át az idős embereket

  A Budapesti Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya a fővárosi polgárőrökkel együttműködve bűnmegelőzési programot indított az idősek védelmében. Az utóbbi időben több olyan eset látott napvilágot, amikor este, vagy éjszaka azzal hívtak fel bűnözők idős embereket, hogy bajba került, vagy balesetet szenvedett az unokájuk és azonnal pénzre van szüksége.

 • Megbocsátottak a holokausztgyalázó Kulcsárnak

  Megbocsátottak a holokausztgyalázó Kulcsárnak

  Gyomorforgató és botrányos, ami a Jobbikban folyik. A Ripost értesülései szerint ugyanis
  visszakerül a párt vezetésébe az a Kulcsár Gergely, aki korábban meggyalázta a Dunába lőtt zsidó áldozatok Duna-parti emlékművét.