EUR: 325,71 Ft
CHF: 279,68 Ft
2018. július 22., vasárnap
Magdolna

Egyéb Békéscsaba

Békéscsabai lett a gólkirálynő

A középiskolás kézilabdások Balatonfüreden küzdöttek meg a Magyarország diákolimpiai bajnoka címért, a békéscsabai diákok pedig itt is értek el szép eredményeket.

Április közepén rendezték meg a 2017/2018-as tanév kézilabda „B” kategória diákolimpia országos döntőjét. A többnapos rendezvényen az V–VI. korcsoportba tartozó 16-16 legjobb megyei és fővárosi lány- és fiúcsapat mérte össze tudását. A versengés végén a legjobbak elnyerték a „Magyarország diákolimpiai bajnoka” címet.


Hazánk legsikeresebb csapatsportjainak egyike a kézilabda, amely a diákolimpia versenysorozatnak is fontos eleme. A „B” kategóriás országos bajnokságba összesen 135 V–VI. korcsoportos csapat nevezett. Közülük került ki az ország legjobb 16-16 lány- és fiú amatőr csapata. A viadalok egyszerre négy helyszínen zajlottak. A többnapos küzdelmek végén a dobogós csapatok érem és serleg díjazásban részesültek, ezenfelül mindkét nemben különdíjban részesült az országos döntő legtechnikásabb játékosa, legjobb kapusa, gólkirálya, gólkirálynője és a legjobb felkészítő, testnevelő is. A győztes iskolák pedig egy évig őrizhetik a vándorserleget.

A rendezvénynek otthont adó Balatonfüreden igen népszerű sportnak számít a kézilabda. A város neve régóta egybeforrt a sportággal, hiszen a Balatonfüredi KSE kézilabdázóinak szereplésére a hazai, sportágat szerető közönség is elismeréssel tekint. A középiskolások versenyére a klub válogatott játékosa, Zlodik Bence, továbbá Berecz Zsombor válogatott vitorlásversenyző, Európa-bajnoki ezüstérmes, háromszoros olimpikon is kilátogatott, és találkozott a fiatal kézisekkel. A Balaton-parti város sportszeretetét az is bizonyítja, hogy a 2017-es hazai rendezésű FINA-világbajnokság nyílt vízi versenyeinek Balatonfüred adott otthont.


Békéscsaba büszkeségei között szerepel a Szeberényi Gusztáv Adolf Evangélikus Gimnázium fiúcsapata, akik a harmadik helyen végeztek, és Zahorán Kincső, a Békéscsabai Belvárosi Általános Iskola és Gimnázium diákja, aki a gólkirálynő címet érdemelte ki a versenysorozatban.

Kapcsolódó Cikkek

 • Megtanultunk újraéleszteni

  Megtanultunk újraéleszteni

  Kollégánk, Fehér György nem csupán remek sportújságíró, de évekig mentősként is dolgozott. Újraélesztő tanfolyamán megtanultuk, mit kell tenni, ha netán olyan helyzetbe kerülnénk, hogy újra kellene éleszteni valakit, és megismertünk a félautomata újraélesztő készülék használatát is.

 • A lángos mellé bajnoki címet is kaptak

  A lángos mellé bajnoki címet is kaptak

  A vártnál sokkal több nevezővel, remek hangulatban zajlott le szombaton a Balaton-átevezés, amelyet első alkalommal rendezett meg a Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) és Fonyód közösen.

 • Példátlan magyar siker!

  Példátlan magyar siker!

  Óriási fieszta volt Debrecenben, hiszen a junior női válogatott világbajnok lett, nyolcadik meccsén is megőrizte veretlenségét az U20-as csapat, így a Norvégia elleni győzelem vébéelsőséget jelentett.

 • Kiállítások Izraelről

  Kiállítások Izraelről

  Július 10-én a Művészetek Házában két kiállítást nyitottak meg, amely a Babits Mihály Kulturális Központ és a Szekszárdi Magyar-Izraeli Baráti Társaság szervezésében Izrael állam függetlenségének 70. évfordulója alkalmából rendeznek.