2018. május 20., vasárnap
Bernát, Felícia

Egyéb Békéscsaba

Békéscsabai lett a gólkirálynő

A középiskolás kézilabdások Balatonfüreden küzdöttek meg a Magyarország diákolimpiai bajnoka címért, a békéscsabai diákok pedig itt is értek el szép eredményeket.

Április közepén rendezték meg a 2017/2018-as tanév kézilabda „B” kategória diákolimpia országos döntőjét. A többnapos rendezvényen az V–VI. korcsoportba tartozó 16-16 legjobb megyei és fővárosi lány- és fiúcsapat mérte össze tudását. A versengés végén a legjobbak elnyerték a „Magyarország diákolimpiai bajnoka” címet.


Hazánk legsikeresebb csapatsportjainak egyike a kézilabda, amely a diákolimpia versenysorozatnak is fontos eleme. A „B” kategóriás országos bajnokságba összesen 135 V–VI. korcsoportos csapat nevezett. Közülük került ki az ország legjobb 16-16 lány- és fiú amatőr csapata. A viadalok egyszerre négy helyszínen zajlottak. A többnapos küzdelmek végén a dobogós csapatok érem és serleg díjazásban részesültek, ezenfelül mindkét nemben különdíjban részesült az országos döntő legtechnikásabb játékosa, legjobb kapusa, gólkirálya, gólkirálynője és a legjobb felkészítő, testnevelő is. A győztes iskolák pedig egy évig őrizhetik a vándorserleget.

A rendezvénynek otthont adó Balatonfüreden igen népszerű sportnak számít a kézilabda. A város neve régóta egybeforrt a sportággal, hiszen a Balatonfüredi KSE kézilabdázóinak szereplésére a hazai, sportágat szerető közönség is elismeréssel tekint. A középiskolások versenyére a klub válogatott játékosa, Zlodik Bence, továbbá Berecz Zsombor válogatott vitorlásversenyző, Európa-bajnoki ezüstérmes, háromszoros olimpikon is kilátogatott, és találkozott a fiatal kézisekkel. A Balaton-parti város sportszeretetét az is bizonyítja, hogy a 2017-es hazai rendezésű FINA-világbajnokság nyílt vízi versenyeinek Balatonfüred adott otthont.


Békéscsaba büszkeségei között szerepel a Szeberényi Gusztáv Adolf Evangélikus Gimnázium fiúcsapata, akik a harmadik helyen végeztek, és Zahorán Kincső, a Békéscsabai Belvárosi Általános Iskola és Gimnázium diákja, aki a gólkirálynő címet érdemelte ki a versenysorozatban.

Kapcsolódó Cikkek