2019. január 23., szerda
Rajmund, Zelma

Sport

Bolti pezsgőt kaptak az olimpiai bajnokok

Usain Bolt elküldte a beígért pezsgőt a téli olimpiai bajnok magyar gyorskorcsolyaváltónak. A sprinter még a játékok előtt kijelentette: pezsgővel lepi meg azt a győztest, aki a védjegyévé vált pózban áll a dobogóra.

Az olimpiai és világbajnok sprinter nem a levegőbe beszélt, s miután a Burján Csaba, Knoch Viktor, Liu Shaoang és Liu Shaolin Sándor alkotta kvartett „boltosan” ugrott fel a phjongcshangi dobogó tetejére, elküldte a beígért pezsgőt – hangzott el a Rádió 1 reggeli műsorában. A bizonyító erejű fotót már jóval korábban kommentálta a tavaly visszavonult futóbajnok az Instagramon, így csupán idő kérdése volt, hogy a magyar váltó megkapja a jól megérdemelt ajándékot. Bolt nem akármilyen pezsgőt küldött, egy hatliteres Mummot, amely alsó hangon 150 ezer forint, mellé pedig hat kisebb kiszerelésű, alig tízezres palackot.


– Alighanem előbb-utóbb közösen megisszuk a pezsgőt valamilyen jeles esemény alkalmával – árulta el a Lokálnak Liu Shaolin Sándor, a váltó oszlopos tagja. – Persze kiderítjük, mennyi ideig őrzi élvezeti értékét, aztán valamikor kidurrantjuk, s persze eltesszük emlékbe az üveget, amely mellé Usain Bolt oklevelet is mellékelt.

/Fotó: MTI

Kapcsolódó Cikkek

 • Magyar csapatsikerek a kick-boxos idénynyitón

  Magyar csapatsikerek a kick-boxos idénynyitón

  Az olaszországi Coneglianóban megrendezett Európa Kupán kezdték a nemzetközi szezont a magyar kick-boxosok. A több korosztály számára kiírt Golden Glove elnevezésű versenyen – ahová közel 1500-an neveztek – a 22 résztvevő nemzet közül Magyarország a harmadik helyen végzett az éremtáblázaton.

 • Ronaldo megegyezett az adóhatósággal

  Ronaldo megegyezett az adóhatósággal

  Cristiano Ronaldo kedden elfogadta felfüggesztett börtönbüntetését adócsalási ügyében, és aláírta megállapodását a spanyol adóhatósággal, melynek értelmében 18,8 millió eurót (5,9 milliárd forintot) fizet az államkasszába.

 • Szöllősi György az AIPS Europe alelnöke lett

  Szöllősi György az AIPS Europe alelnöke lett

  A Nemzetközi Sportújságíró Szövetség (AIPS) lausanne-i kongresszusán az európai szekció alelnökévé választották Szöllősi Györgyöt, a Magyar Sportújságírók Szövetsége (MSÚSZ) elnökét, a Nemzeti Sport főszerkesztőjét.