EUR: 323,13 Ft
CHF: 286,40 Ft
2018. augusztus 16., csütörtök
Ábrahám

Egyéb Miskolc

Bűbájos borkóstolás

Az idei tarcali Bűbájos Hétvégét is a május elsejei hosszú hétvégén rendezi meg a Tarcal Bor és Kultúra Egyesület. Aki április 28–30. között Tarcalra látogat, jógával kezdheti a napot, dűlőtúrával vagy építészeti sétával folytathatja, és táncházzal vagy koncerttel zárhatja. Borozni mindenhol lehet: a nyitott pincékben, az ültetett és a sétáló kóstolókon, a szögletes, a kerek és a lyukas kóstolókon, sőt egészen biztosan még ott is, ahol egyáltalán nem számítanánk rá.

Az idei Bűbájos izgalmas gasztrokalandokat is ígér. Megtudhatjuk, hogy mit kínál egy permakultúrás kísérleti kert és annak konyhája, a Kikelet Pincénél KicsiZso izzítja a smokert, a Pataky-portán népi ételeket kóstolhatunk, a Kern Pincészetnél pedig kiderül, hogyan párosíthatók az orosz ételek a tokaji borokkal. Akik komolyabban érdeklődnek a borok iránt, izgalmas mesterkurzusokon és ültetett kóstolókon mélyedhetnek el egy-egy témában. Szabó Edit női boros kóstolóján Árvay Angelika, Magyar Anita és Rácz Erika mutatja be borait, saját történetekkel fűszerezve az élményt. A Basilicus mesterkurzusán egy különleges vörös fajta, a purcsin lesz a díszvendég, a környező települések borait Káli Ildikó segítségével fedezhetik fel a vendégek. A Mátrai Tőkések, vagyis Karner Gábor, Losonci Bálint és Szecskő Tamás kóstolóját pedig szintén Szabó Edit, a Borsmenta magazin főszerkesztője vezeti majd.


Kapcsolódó Cikkek

  • Ejtőernyős-világbajnokság

    Ejtőernyős-világbajnokság

    Elkezdődött a 42. Katonai Ejtőernyős Világbajnokság Szolnokon, a szandaszőlősi sportrepülőtéren. A város az 1974-es civil ejtőernyős-világbajnokságot követően ad újra otthont ilyen jellegű versenynek.

  • Elektromos töltőállomások

    Elektromos töltőállomások

    Az Új Főnix Terv közlekedésfejlesztési program keretein belül Debrecenben 10 db új elektromos töltőállomás és parkolóhely létesül. A debreceni önkormányzat a Nemzetgazdasági Minisztérium „Jedlik Ányos Terv – Elektromos töltőállomás alprogram helyi önkormányzatok részére” tárgyú pályázatra jelentkezett.