EUR: 323,04 Ft
CHF: 282,02 Ft
2018. október 22., hétfő
Előd

Belföld

Budapest lett Európa új Hollywoodja

Az elmúlt tíz évben Budapest lett a „filmesek Mekkája”.  A legnézettebb francia tévé, a TF1 stábja 12 perces riportban arra kereste a választ, hogy minek köszönhető a magyar főváros vonzereje. Természetesen Andy Vajna is jelentős szerepet játszik a sikerben.

A stáb meglátogatta a Korda Stúdiót, ahol éppen a Ransom című sorozatot forgatták. Sturla Gunnarsson kanadai filmrendező dicsérte a magyar filmes szakemberek munkáját, a stúdióban felépített Boeing 747 repülődíszlet pedig, amelyben forgattak, teljesen lenyűgözte.


Forrás: www.andyvajna.hu

Az elmúlt évben mintegy 300 filmet forgattak Budapesten, köztük a közelmúltban készült legnagyobb költségvetésű filmeket: a Szárnyas fejvadász 2049-et és az Infernót. Ezenkívül érdemes megemlíteni a Vörös veréb című, Jennifer Lawrence és Jeremy Irons főszereplésével készült alkotást.

Fotó: Ripost

MTI Fotó: Kallos Bea

Tom Hanks a magyar rendszámos kispolskival /Fotó: Instagram – Tom Hanks

Óriási jelentőségű, hogy London után Budapest lett a filmesek legkedveltebb forgatási helyszíne Európában. A francia stáb otthonában látogatta meg Andy Vajnát, a kormánybiztos pedig Stallonéval és Schwarzeneggerrel készült, sosem látott közös fotókat mutatott. A producer szerint a kiváló szakembereken és infrastruktúrán kívül a magyarországi adókedvezmény is rendkívül vonzó a külföldi filmes produkcióknak.


A Korda Stúdióban meglátogatták azt a kültéri reneszánsz díszletet, amelyet a Borgiák sorozathoz építettek fel. A stúdiókon belül valójában bármit meg lehet oldani, ahogy például 2014-ben 200 tonna földet és homokot hozattak a Marson játszódó Mentőexpedíció című hollywoodi szuperprodukcióhoz, amelynek Matt Damon volt a főszereplője.


MTI Fotó: Kallos Bea

 

 

Manapság Budapesten bármikor összefuthatunk a leghíresebb filmsztárokkal. Tom Hanks a legnagyobb kedvenceiről, régi autókról posztolt fotókat, Harrison Ford pedig a bicikliboltok visszatérő látogatója volt budapesti tartózkodása alatt.

Profimedia, Splash

Kapcsolódó Cikkek

  • Németh Zsolt: A rendszerváltozás nem értelmezhető 1956 nélkül

    Németh Zsolt: A rendszerváltozás nem értelmezhető 1956 nélkül

    Az 1956-os forradalom része annak a folyamatnak, amelynek eredménye a rendszerváltozás és az azt követő, harminc éve tartó békekorszak – mondta Németh Zsolt, az Országgyűlés külügyi bizottságának fideszes elnöke hétfőn, a Rákóczi Szövetség Műegyemeten tartott október 23-ra emlékező rendezvényén.

  • Ötmillió magyar büszke a rendőrökre

    Ötmillió magyar büszke a rendőrökre

    A felnőtt magyar népesség 63 százaléka ért egyet azzal, hogy Magyarország büszke lehet a rendőreire; ennek ellenkezőjét a megkérdezettek 27 százaléka mondja – derül ki a Nézőpont Intézet közvélemény-kutatásából, amelyet az Astoriánál történt október 23-i rendőri roham 12.