2018. december 15., szombat
Valér

Külföld

Cápatámadás miatt halasztottak el egy szörfversenyt

Cápatámadás miatt elhalasztották a Margaret River Pro szörfversenyt, a helyszínhez közeli délnyugat-ausztráliai strandon egy cápa egy szörfös mindkét lábát megharapta.

A 30-as éveiben járó áldozat hétfő reggel 9 óra körül szörfözött a gracetowni parton, amikor a cápa rátámadt – mondta Dennis Bertoldo, a St. John Ambulance szóvivője.


Szemtanúk szerint a cápa felborította a szörföt, a férfinak azonban sikerült kijutnia a partra, ahol a mentősök ellátták sérüléseit, majd helikopterrel a 285 kilométerre lévő perthi kórházba szállították.

A sérült állapota a kórház szerint stabil.

A támadás után két órával a vízi mentők egy négyméteres cápát láttak egy közeli strand vizein. A Smart Shark weboldal szerint a környéken egy bomló bálnatetem is található, lehet, hogy az vonzotta oda a ragadozót.

A baleset miatt a World Surf League elhalasztotta a közelben rendezendő Margaret Rover Pro elnevezésű szörfös világversenyt, a Gracetown környéki strandokat lezárták.

Peter Jovic helyi szörffotós a partról nézte végig a balesetet. Az ABC ausztrál rádióadón elmondta, látta, amint a vízből kiugrik a cápa és felborítja a szörföt.

“Ezután a felkavart vízben nem sok mindent lehetett látni. A szörfösnek egy kisebb hullámra hasalva sikerült távolabb sodródnia, majd kiúszott a partra” – tette hozzá.

A gracetowni strandon 2010 óta két halálos cápatámadás történt.

Kapcsolódó Cikkek