EUR: 317,60 Ft
CHF: 280,86 Ft
2019. január 20., vasárnap
Fábián, Sebestyén

Külföld

Elege van a brit zenésznek is a migránsokból és a londoni polgármesterből

Kőkeményen nekiment London muszlim polgármesterének és a brit migrációs politikának Morrissey, a Smiths nevű brit zenekar alapító-énekese. Az 58 éves zenész szerint London polgármestere, Sadiq Khan még angolul sem tud rendesen.

A zenészről az nme.com nevű internetes lap írt a minap. Amikor megkérdezték arról, hogy mi a véleménye arról, hogy Londonban emelkedik az erőszakos bűncselekmények száma, Morrissey annyit válaszolt, hogy a város lerombolódott. Megemlítette London polgármesterét is, Sadiq Khan-t, aki szerinte nem tud igazán angolul.

Forrás: Facebook

– Láttam vele egy interjút, ahol a mentális egészségről beszélgettek és nem tudta kimondani a mentális egészség szót. Ő London polgármestere. Ez a civilizáció vége – fogalmazott Morrissey. A zenész a savas támadások témájáról szólva folytatta: “Londonban ezeket a támadásokat nem fehér emberek követik el. Ezért a brit kormány, a rendőrség vagy a BBC nem igazán beszél ezekről. “Pedig állítása szerint Banglades után Londonban történik a legtöbb ilyen jellegű cselekményt. Vagyis a támadóból áldozat lesz és akik erről beszélnek, azokat rasszizmussal vádolják meg.

A 80-as évek független kultusz zenekarának számító Smiths egykori frontembere egyébként mindig is ismert volt szókimondásáról. Saját honlapján is arról beszél, hogy a  bűncselekményekről szóló híradásokban csak akkor beszélnek a történetről, ha fehér elkövetőről van szó, ha migráns vagy muzulmán az illető, akkor mindez tilos. Szerinte fontos azt is felismerni, hogy a nyugati társadalmak ma ott tartanak ebben a kérdésben, ahol a 70 -es években a Kádár rendszer tartott: “amiről nem beszélünk elvtársak, az nincs is.”

 

 

Kapcsolódó Cikkek