2019. január 23., szerda
Rajmund, Zelma

Egyéb Székesfehérvár

Éremeső a fehérváriaknak

Kovács Sarolta nyerte a nők versenyét az öttusázók budapesti országos bajnokságán. Csapatban a KSI SE győzött. De a fehérvári sikernek itt nincs vége. A Volán Fehérvár és az Alba Öttusa világklasszisai Rio olimpiai bajnokát megelőzve végeztek a dobogó két legfelső fokán.

Az Ob-re rendhagyó módon került sor, a verseny a lovaglással kezdődött – amely máskor a harmadik szám szokott lenni –, utána következett a vívás és a 200 méteres úszás, végül pedig a lövészetekkel megszakított 3200 méteres futás.


Éremeső a rendhagyó, budapesti országos bajnokságon Fotó: pentathlon.hu

Kovács, a 2016-os év egyéni világbajnoka hibátlan lovaglással kezdett, majd a pástokon húsz győzelmet aratott és 11 vereséget szenvedett, az úszásban pedig 2:07.52 perccel a leggyorsabb volt, ezzel a kombinált szám előtt az élen állt. A Volán Fehérvár öttusázójának sikerült a pozícióját megőriznie, elsőként ért a célba, így 2015 és 2017 után harmadszor lett egyéniben bajnok. – Az első versenyem, a Los Angeles-i világkupa nem sikerült jól, ezért is örülök, hogy most nagyon jól úsztam és futottam, de amúgy minden számmal elégedett vagyok. Két hét múlva, a kecskeméti világkupán szeretnék hasonlóan jól szerepelni, mint tavaly, amikor dobogós voltam – mondta a címét megvédő versenyző.

Az ezüstérem az idei világkupa-sorozatot nagyszerűen kezdő – Kairóban második, Los Angelesben harmadik helyezett, ugyancsak fehérvári – Alekszejev Tamarának jutott. Az Alba Öttusa SE versenyzője remekül vívott, 24 győzelmet aratott, csupán hét asszóban maradt alul, ezzel a legeredményesebb volt, és mivel előzőleg a lovaspályán csak hat pontot veszített, két szám után az élen állt. Az úszásban azonban csak a 21. időt érte el, ezzel összesítésben két helyet visszacsúszott, de végül a kombinált számban egyet javított.


Csapatban a kínaiak nyerték a versenyt, de eredményük nem számított bele a bajnoki értékelésébe, így az aranyérem a KSI versenyzőinek (Földházi Zsófia, Sarcia Borbála, Gulyás Michelle) nyakába került. A Volán Fehérvár (Kovács Sarolta, Koleszár Zsófia, Kalincsák Eszter) ezüst-, az Alba Öttusa csapata (Alekszejev Tamara, Turbucz Anna, Ormándi Rebeka) bronzérmet szerzett.

Kapcsolódó Cikkek