2018. július 21., szombat
Dániel, Daniella

Belföld

Folyamatosan emelkedik a születések száma Magyarországon

A kormány intézkedéseinek hatására folyamatosan emelkedik a születések száma az országban – mondta a Fiatal Családosok Klubjának (Ficsak) elnöke szombaton az M1 aktuális csatornán.

Király Nóra, aki a főváros XI. kerületének fideszes alpolgármestere, elmondta: míg 2010 előtt az átlagos gyerekszám családonként 1,23 volt, mostanra 1,49-re nőtt, így bár lassan, de erősödik a gyerekvállalási kedv. Hozzátette, a cél, hogy az átlag elérje a 2,1 gyermeket családonként.


A szervezet elnöke felidézte, a kormány olyan támogatásokkal növelte a gyermekvállalási hajlandóságot, mint a családi adókedvezmény, a családi otthonteremtési kedvezmény (csok) vagy a gyed extra. A gyermekek számától függően lehetőség van arra is, hogy teljes egészében elengedjék a Diákhitel-tartozást – fűzte hozzá.

Király Nóra hozzátette, a vasárnapi országgyűlési választás nagy tétje, hogy megmarad-e a családok folyamatos támogatása.


További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

  • Felértékelődött a diákmunka a munkaerőhiány miatt

    Felértékelődött a diákmunka a munkaerőhiány miatt

    Felértékelődött a diákmunka a munkaerőhiány miatt, szinte nincs olyan szektor Magyarországon, ahol ne látnák szívesen a diákokat – mondta Hegedűs Csaba, a Prodiák Iskolaszövetkezet operatív igazgatója az M1 aktuális csatornán szombaton.

  • Fél évszázad után változás a budapesti patkányirtásban

    Fél évszázad után változás a budapesti patkányirtásban

    Negyvenhét évig a Bábolna Bio végezte a fővárosban a patkányirtást, ám a legutóbbi közbeszerzési eljárást egy kisebb cégekből álló konzorcium nyerte el. A Bábolna a Közbeszerzési Döntőbizottsághoz fordult, amely azonban az eljárás lezárultáig engedélyezte a szerződéskötést az új szereplővel, különben veszélyesen elszaporodhatnának a rágcsálók – írja szombati számában a Magyar Idők.