EUR: 317,60 Ft
CHF: 280,86 Ft
2019. január 20., vasárnap
Fábián, Sebestyén

Extra

Hangya Peti özvegye, Krisztina: A férjemtől kaptam az erőm

Az ország Hangya Petije, Hankó Péter 2016 augusztusában, életének 47. évében hunyt el leukémiában. A Magyar Footgolf Szövetség egykori alelnökének özvegye, Krisztina a Lokálnak elmesélte: férjével együtt mindvégig hittek a gyógyulásában. Az özvegy azóta is napi szinten megküzd a gyásszal, és vezeti a férje által létrehozott Hangya Peti Szeretetbank Nonprofit Kft-t. 

 

– 2016 februárjában diagnosztizálták Petinél a leukémiát, és ő akkor be is ment a kórházba, ahol azonnal elkezdték a kemoterápiás kezelést. Láttam rajta – főleg az elején –, hogy megrogy, de hamar felállt, és csakis előre nézett. Habár rettentően aggódtam, olyan erősnek mutatta magát, hogy én is úgy voltam vele, ebből nem lehet baj. Nagyon hittünk abban, hogy sikerül együtt legyőznünk a betegségét – kezdte lapunknak Hankó Kriszta, Hankó Péter özvegye, aki nem számított arra, hogy pár hónap múlva elveszítheti férjét,hiszen meglepően jól viselte a kezeléseket.


– Majdnem két hónapig kórházban volt, akkor kezdte el írni a leOKÉmia című blogját is. Ő mindenhez pozitívan állt hozzá, és a kezeléseket is nagyon jól viselte. Amikor a kemoterápia után két hónapig itthon volt, akkor is kifejezetten jól érezte magát. Az orvosok azt mondták, ahhoz, hogy növelni lehessen a túlélési esélyeit, csontvelő-átültetésen is át kellene esnie. A húga pedig alkalmas volt donornak, így Peti gondolkodás nélkül belement a beavatkozásba. Júliusban megkapta a csontvelőt, de sajnos rá egy hétre már az intenzív osztályon volt – emlékezett vissza a tragikus fordulatra Kriszta. Hangya Peti felesége innentől kezdve már félt, hogy férje nem fog vele hazatérni.

– Valami valamilyen fertőzést kapott a steril szobában, ami miatt leállt a légzése. Éreztem, hogy most nagy a baj. Hiába tettek meg mindent az orvosok az intenzív osztályon augusztusban feladta a szervezete a küzdelmet – mondta az özvegy, aki a kisfia miatt próbált erős lenni a nehéz időszakban.


-Sokan mondták, hogy milyen erős voltam, és vagyok most is. A férjemtől kaptam az erőm, de ott volt a nyolcéves kisfiunk is, akit nem hagyhattam magára. Még mindig naponta meg kell birkóznom a hiányával. Sokat segít ebben, hogy az általa létrehozott Szeretebankkal foglalkozom. Halálának első évfordulójára a Szeretetbank kiadásában megjelent a blogbejegyzéseiből szerkesztett könyv: a LeOKÉmia. A Kft. célja, hogy segítsen a leukémiás betegeknek. A május 5-i, 17. Kinizsi Futás szervezője, a Szentendrei Kinizsi Honvéd Sportegyesület idén felajánlotta, hogy a nevezési díj teljes összegével támogatják a Szeretetbankot – tette hozzá Hankó Kriszta. A futóversenyre a www.szeretetbank.com oldalon lehet nevezni.

Kapcsolódó Cikkek