EUR: 317,60 Ft
CHF: 280,86 Ft
2019. január 20., vasárnap
Fábián, Sebestyén

Belföld

Holland kutató: A migráció nem megoldás

A migráció, vallás és gazdaság címmel rendezett nemzetközi szakmai konferenciát a Migrációkutató Intézet (MKI) és a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Stratégiai Védelmi Kutatóközpontja a múlt csütörtökön. Orbán Balázs, az MKI főigazgatója köszöntőbeszédében elmondta, a rendezvény célja az, hogy gondolatébresztő párbeszéd alakulhasson ki a bevándorlással kapcsolatban.

Jan Van de Beek, az Amszterdami Egyetem kutatója matematikai számításokon keresztül próbálta bizonyítani, hogy a migráció nem jelent megoldást Hollandia demográfiai problémáira. Elmondása szerint a migráció rengeteg pénzt felemészt. Minden 100 munkavállalóra 150 munka nélküli bevándorló jut. A szám azért ennyire magas, mert többségében képzetlen munkaerő érkezik az országba.


Fotó: Mészáros Diána

Maurizio Ambrosini, a Milánói Egyetem professzora elmondta, hogy Olaszországban a vallási intézmények mindent megtesznek a migránsok segítéséért. Azt is kiemelte, hogy a bevándorlók többsége 800-900, hivatalosan nem szabályozott muszlim imahelyre jár, ahol csak egymással érintkeznek.

Fotó: Mészáros Diána

 

Kapcsolódó Cikkek