EUR: 322,77 Ft
CHF: 281,53 Ft
2018. október 21., vasárnap
Orsolya

Külföld

Járókelők közé hajtott egy kisteherautó, rengeteg a sérült

Járókelők közé hajtott egy kisteherautó hétfőn Toronto belvárosában, több embert elgázolt. A sofőrt, aki az eset után kereket oldott, a rendőrség később őrizetbe vette. Indítékát még vizsgálják a hatóságok. A gyanúsítottal kapcsolatosan egyelőre nem közöltek részleteket.

A torontói rendőrség Twitter-bejegyzésében közölte, hogy még túl korai megállapítani, hogy hányan és milyen mértékben sérültek meg az eset során. A rendőrség korábbi beszámolója szerint legalább “nyolc-tíz” ember sérült meg. A rendőrségi Twitter-üzenetből annyit lehet megtudni, hogy a sofőr egy fehér kisteherautóval hajtott a járókelők közé.


A torontói mentőszolgálat szóvivője, Kim McKinnon elmondta, hogy munkatársaik a helyszínen vannak, de az áldozatok számával és sérüléseik mértékével kapcsolatosan ő sem közölt részleteket.

A rendőrség lezárta a Yonge utca és Finch út találkozásánál található kereszteződést, a torontói közlekedésirányító központ pedig felfüggesztette a szolgáltatást az érintett térség alatt áthaladó metróvonalon.

Az incidens a legnagyobb kanadai város északi részén, mintegy 30 kilométerre a világ hét legfejlettebb ipari országát tömörítő G7 csoport külügyminiszterei találkozójának helyszínétől történt.

Kapcsolódó Cikkek