EUR: 324,47 Ft
CHF: 279,02 Ft
2018. július 19., csütörtök
Emília

Belföld

Két migránst kapcsoltak le a rendőrök Röszkénél

Szinte nem telik el úgy nap, hogy ne próbálkoznának Magyarország területére jönni illegális migránsok. A kerítés mellett azonban a rendőrök is a helyükön vannak, így szinte lehetetlen észrevétlenül átjutni. Ma eddig ketten akadtak fenn a szűrésen.

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba két migráns Röszkénél. A rendőrök ma kora délután figyeltek fel a határsértőkre az autópálya határátkelőnél, a belépő tehergépjármű terminálban. A migránsok hiába voltak óvatosak és bújtak meg egy szerb felségjelű kamion rakterében, a rendőrök eszén nem tudtak túljárni. Miután lebuktak, azt állították, hogy pakisztáni, illetve afgán állampolgárok, azonban személyazonosságukat semmilyen módon nem tudták igazolni. Ugyancsak nem tudták azt sem bizonyítani, hogy jogszerűen tartózkodnak hazánkban. A rendőrök ezért a két férfit a jogszabályoknak megfelelően visszakísérték az ideiglenes biztonsági határzárhoz.Kutyás járőr a szerb-magyar határon álló biztonsági határzár első és második kerítéssora között futó manőverúton Röszke térségében
MTI Fotó: Kelemen Zoltán Gergely

Kapcsolódó Cikkek

 • Orbán Balázs: Működik a Modern városok, indul a Modern falvak program

  Orbán Balázs: Működik a Modern városok, indul a Modern falvak program

  A Modern városok program 200-nál több, már elindult projektjének háromnegyede tervezési, illetve kivitelezési szakaszban van, és jövőre indulhat a legkisebb települések népességmegtartó képességét fejlesztő Modern falvak program – mondta a Miniszterelnökség parlamenti államtitkára az M1 aktuális csatorna csütörtök reggeli műsorában.

 • Az ENSZ migrációs csomagja nem képviseli az európaiak érdekeit

  Az ENSZ migrációs csomagja nem képviseli az európaiak érdekeit

  Az ENSZ globális migrációs csomagja nem az európai emberek, hanem a kibocsátó országok érdekeit képviseli – hangsúlyozta a Kossuth rádió 180 perc című műsorában csütörtök reggel a Külgazdasági és Külügyminisztérium tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenítéséért felelős államtitkára.

 • Idén eddig 851 millió forint tartozást engedett el az állam a gyermekek után

  Idén eddig 851 millió forint tartozást engedett el az állam a gyermekek után

  Idén minimum tízmilliárd forint áll rendelkezésre azon családok számára, ahol legalább három gyermek van és jelzáloghitel-tartozással rendelkeznek. Számukra januártól a harmadik gyerektől gyermekenként egymillió forintos kedvezmény jár a hiteltörlesztéshez, eddig már 851 családot támogatott így az állam – tudta meg a Magyar Idők.