EUR: 323,43 Ft
CHF: 286,71 Ft
2018. december 17., hétfő
Lázár, Olimpia

Belföld

Két migránst kapcsoltak le a rendőrök Röszkénél

Szinte nem telik el úgy nap, hogy ne próbálkoznának Magyarország területére jönni illegális migránsok. A kerítés mellett azonban a rendőrök is a helyükön vannak, így szinte lehetetlen észrevétlenül átjutni. Ma eddig ketten akadtak fenn a szűrésen.

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba két migráns Röszkénél. A rendőrök ma kora délután figyeltek fel a határsértőkre az autópálya határátkelőnél, a belépő tehergépjármű terminálban. A migránsok hiába voltak óvatosak és bújtak meg egy szerb felségjelű kamion rakterében, a rendőrök eszén nem tudtak túljárni. Miután lebuktak, azt állították, hogy pakisztáni, illetve afgán állampolgárok, azonban személyazonosságukat semmilyen módon nem tudták igazolni. Ugyancsak nem tudták azt sem bizonyítani, hogy jogszerűen tartózkodnak hazánkban. A rendőrök ezért a két férfit a jogszabályoknak megfelelően visszakísérték az ideiglenes biztonsági határzárhoz.Kutyás járőr a szerb-magyar határon álló biztonsági határzár első és második kerítéssora között futó manőverúton Röszke térségében
MTI Fotó: Kelemen Zoltán Gergely

Kapcsolódó Cikkek

  • Csúcson a magyar gazdaság! Még tovább nőtt a GDP-előrejelzés!

    Csúcson a magyar gazdaság! Még tovább nőtt a GDP-előrejelzés!

    A harmadik negyedévi 4,9 százalékos, az EU-ban az egyik leggyorsabb növekedés után, más előrejelzőkhöz hasonlóan a GKI is emelte – 4,5-ről 4,6 százalékra – idei GDP-előrejelzését, ugyanakkor 2019-re fenntartja 3,2 százalékos várakozását – közölte a GKI az MTI-vel.

  • Gondoskodás minden élethelyzetben

    Gondoskodás minden élethelyzetben

    Az önellátásra képtelen gyermeküket ápolók és a súlyos fogyatékkal élő hozzátartozóikról gondoskodók egyaránt számíthatnak az anyagi megbecsülésre, ami összesen több mint ötvenezer családot érint hazánkban.