2018. április 21., szombat
Konrád

Belföld

Két migránst kapcsoltak le a rendőrök Röszkénél

Szinte nem telik el úgy nap, hogy ne próbálkoznának Magyarország területére jönni illegális migránsok. A kerítés mellett azonban a rendőrök is a helyükön vannak, így szinte lehetetlen észrevétlenül átjutni. Ma eddig ketten akadtak fenn a szűrésen.

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba két migráns Röszkénél. A rendőrök ma kora délután figyeltek fel a határsértőkre az autópálya határátkelőnél, a belépő tehergépjármű terminálban. A migránsok hiába voltak óvatosak és bújtak meg egy szerb felségjelű kamion rakterében, a rendőrök eszén nem tudtak túljárni. Miután lebuktak, azt állították, hogy pakisztáni, illetve afgán állampolgárok, azonban személyazonosságukat semmilyen módon nem tudták igazolni. Ugyancsak nem tudták azt sem bizonyítani, hogy jogszerűen tartózkodnak hazánkban. A rendőrök ezért a két férfit a jogszabályoknak megfelelően visszakísérték az ideiglenes biztonsági határzárhoz.Kutyás járőr a szerb-magyar határon álló biztonsági határzár első és második kerítéssora között futó manőverúton Röszke térségében
MTI Fotó: Kelemen Zoltán Gergely

Kapcsolódó Cikkek

  • Friderikusz: Fenyőt össze akartam békíteni Gyárfással

    Friderikusz: Fenyőt össze akartam békíteni Gyárfással

    Nagymenő vagy kicsinyes alak? Jövőbelátó zseni vagy gazember? – 43 éves korában végezték ki brutálisan Fenyő Jánost. Életében is megosztó személyiség volt, akadtak akik rajongtak érte, míg mások egyenesen gyűlölték.

  • Varga Mihály: A gazdaságpolitikai célok változatlanok maradnak

    Varga Mihály: A gazdaságpolitikai célok változatlanok maradnak

    A választások eredménye megerősítette, hogy a gazdaságpolitikai célok változatlanok maradnak, így a következő években is a tartós, évi 4 százalék körüli növekedés, a stabil pénzügyi alapok fenntartása, az államadósság csökkentése, az államháztartási hiány további mérséklése, a munkanélküliség csökkentése és a teljes foglalkoztatás megvalósítása kiemelten fontos marad – mondta a nemzetgazdasági miniszter pénteken Budapesten.