EUR: 323,13 Ft
CHF: 286,40 Ft
2018. augusztus 16., csütörtök
Ábrahám

Egyéb Szolnok

Kivirágzik a város

Elérkezett a jó idő, ez pedig nem jelent mást, mint hogy elindult Szolnok közterületein a virágok kiültetése. Néhány hét és a növények már teljes díszükben pompáznak.

A munkákat ezúttal is a Munkalehetőség a Jövőért Nonprofit Kft. végzi. „Az árvácskáknak most már a vége felé járunk, tehát nagyjából három hét múlva ezek a virágok kezdenek szépen mutatni. Májusban nagyon sokféle növényt ültetünk ki. Minden konkrét helyszínre a Városüzemeltetési Osztálytól ültetési tervet kapunk. Nyilván ezeket a terveket már korábban megkaptuk, hiszen a növények előállításakor is figyelembe vesszük, hogy hová mit kell ültetni” – mondta Fodor György, a társaság ügyvezető igazgatója.


A cég saját növényházában nevelik azokat a virágokat, amelyek őszig szépítik a várost. Ezeket magról és palántáról egyaránt hajtatja a kft. harminc munkatársa. Ők egyben az ágyások rendben tartásáért is felelnek. Ahogy korábban, úgy idén is több mint 500 függő kandeláber edényt is elhelyeznek, amelyekben az eddig jól bevált futó muskátlik lesznek. Újdonságként a belváros több pontját vasszerkezetes virágoszlopok is színesítik majd. A virágosítási program május végéig tart.

Színpompássá válik a Verseghy park is

Kapcsolódó Cikkek

  • Ejtőernyős-világbajnokság

    Ejtőernyős-világbajnokság

    Elkezdődött a 42. Katonai Ejtőernyős Világbajnokság Szolnokon, a szandaszőlősi sportrepülőtéren. A város az 1974-es civil ejtőernyős-világbajnokságot követően ad újra otthont ilyen jellegű versenynek.

  • Elektromos töltőállomások

    Elektromos töltőállomások

    Az Új Főnix Terv közlekedésfejlesztési program keretein belül Debrecenben 10 db új elektromos töltőállomás és parkolóhely létesül. A debreceni önkormányzat a Nemzetgazdasági Minisztérium „Jedlik Ányos Terv – Elektromos töltőállomás alprogram helyi önkormányzatok részére” tárgyú pályázatra jelentkezett.