EUR: 323,07 Ft
CHF: 282,20 Ft
2018. október 18., csütörtök
Lukács

Egyéb Szolnok

Kivirágzik a város

Elérkezett a jó idő, ez pedig nem jelent mást, mint hogy elindult Szolnok közterületein a virágok kiültetése. Néhány hét és a növények már teljes díszükben pompáznak.

A munkákat ezúttal is a Munkalehetőség a Jövőért Nonprofit Kft. végzi. „Az árvácskáknak most már a vége felé járunk, tehát nagyjából három hét múlva ezek a virágok kezdenek szépen mutatni. Májusban nagyon sokféle növényt ültetünk ki. Minden konkrét helyszínre a Városüzemeltetési Osztálytól ültetési tervet kapunk. Nyilván ezeket a terveket már korábban megkaptuk, hiszen a növények előállításakor is figyelembe vesszük, hogy hová mit kell ültetni” – mondta Fodor György, a társaság ügyvezető igazgatója.


A cég saját növényházában nevelik azokat a virágokat, amelyek őszig szépítik a várost. Ezeket magról és palántáról egyaránt hajtatja a kft. harminc munkatársa. Ők egyben az ágyások rendben tartásáért is felelnek. Ahogy korábban, úgy idén is több mint 500 függő kandeláber edényt is elhelyeznek, amelyekben az eddig jól bevált futó muskátlik lesznek. Újdonságként a belváros több pontját vasszerkezetes virágoszlopok is színesítik majd. A virágosítási program május végéig tart.

Színpompássá válik a Verseghy park is

Kapcsolódó Cikkek

  • Tizenegy ország katonái tanultak nálunk

    Tizenegy ország katonái tanultak nálunk

    Összesen tizenegy országból érkeztek katonák – valamint rendőri és civil felkészülők – Szolnokra, a Béketámogató Kiképző Központba, hogy részt vegyenek a 36.

  • Szinte egész Újpest sportolt!

    Szinte egész Újpest sportolt!

    ngetegen mennek el, és nagyszerű hangulatot teremtenek.Így volt az az őszi rendezvényen is: az Újpest Atlétikai Stadionjában ismét a sporté volt a főszerep, de természetesen a hagyományos főzőverseny sem maradhatott el.