EUR: 323,11 Ft
CHF: 286,44 Ft
2018. december 13., csütörtök
Luca, Otília

Külföld

Kövekkel és bottal támadt a pékség sofőrjére az afgán migráns

Egy pékség beszállítójára támadt egy kövekkel és egy bottal felfegyverkezett migráns a németországi Fulda városában a minap. A súlyos sérülést okozó afgán menekültet végül lelőtték a rendőrök. Nem ez az első erőszakos támadás, amit migránsok követtek el az országban.

A németországi Fulda városában, egy helyi befogadó állomás környékén történt a minap egy erőszakos támadás, melyről a francia www.europe1.fr nevű internetes lap számolt be. Egy 19 éves afgán migráns hajnali négy óra húszkor megtámadta azt a férfit, aki beszállítóként egy helyi pékség elé érkezett kocsijával. Szóváltás és gyalázkodás után kövekkel kezdte el dobálni és egy bottal ment neki a férfinek, aki súlyos sérüléseket szenvedett.


Az ügyészségi szóvivő szerint a helyszínre érkező rendőrök eddig még nem tisztázott körülmények között lelőtték a férfit. Azt is elárulta, hogy összesen három lövés dördült el.


Regisztrációra várakozó migránsok az egészségügyért és szociális ügyekért felelős tartományi hivatal (LaGeSo) előtt Németországban (MTI/EPA/Kay Nietfeld)

A támadónak a menekültközpontban való tartózkodásának okai egyelőre még tisztázásra szorulnak. Az ügyészségi szóvivő szerint egyelőre semmi nem utal rá, hogy politikai okokból történt volna a támadás.


Egyébként a múlt héten a német Handelsblatt című lap számolt be arról, hogy a külföldiek aránya Németországban tavaly 5,8 százalékkal nőtt. A Szövetségi Statisztikai Hivatal adatai szerint a számuk 10,6 millió volt. Ez a szám 585 ezerrel több, mint 2016-ban. Az EU-n kívüli országokból, például Szíriából, Irakból vagy Afganisztánból érkező bevándorlók száma ugyanakkor jelentősen csökkent 2016-hoz képest. Mintegy 163 ezer ember jött Németországba ezekből az úgynevezett harmadik országokból.

 

Kapcsolódó Cikkek