EUR: 317,60 Ft
CHF: 280,86 Ft
2019. január 20., vasárnap
Fábián, Sebestyén

Belföld

Lángok közül mentette családját Zsolt

Egy kiskunmajsai édesapa öt embert – köztük egy kilenc hónapos csecsemőt és egy négy hónapos terhes kismamát – mentett ki az égő házból. A család hajléktalan lett, segítség nélkül nem tudják felépíteni a házat.

Keserű a szíve Kolompár Zsoltnak, aki családját ugyan kimentette az égő házból, az otthona azonban lakhatatlanná vált.


– Másodszor veszítjük el az otthonunkat. Először a svájcifrank-hitel miatt lettem munkanélküli, akkor szerencsére a kormány segített rajtunk, így bérlőként a házban maradhattunk. Most pedig a tűz miatt kerültünk nagy bajba – sóhajtja Zsolt. A nehézgépkezelőként dolgozó férfi éjfélkor a lángok ropogására riadt fel. A feleségét, Anettet és két kisfiát, a kilenc hónapos Zsoltikát és a 14 éves Dávidot menekítette ki az ajtón, ahol a lángok felcsaptak. A legnagyobb fia, Márk és annak négy hónapos terhes élettársa, Izabella viszont a legbelső szobában rekedt. Őket úgy mentette meg, hogy átugrott a szomszéd kerítésén, az annak telkére néző ablakot betörte, és előbb a kismamát, utána pedig a fiát húzta ki. Közben mindannyian megsérültek az üvegszilánkoktól. A két fiatalt füstmérgezéssel a kiskunhalasi kórházba vitte a mentő, azóta kiengedték őket.

„A nagyfiamék átmenetileg az anyósomhoz költöztek, mi pedig a szüleimhez – folytatja a családapa. – Sajnos a házunk életveszélyessé vált, a födém leszakadt, ezért ki kellett költöznünk. A vizsgálatok szerint az elektromos vezeték meghibásodása okozta a tüzet.”

Zsolt két nagyobb fia ma is sokkhatás alatt áll, egyikük sem képes beszélni a történtekről.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek