2018. október 20., szombat
Vendel

Sport

Liu Shaolin Sándor: Elértük az álmunkat!

A Magyar Olimpiai Bajnokok Klubja  tagjává fogadta a februári, phjongcshangi olimpián az első magyar téli ötkarikás aranyérmet szerző rövidpályás férfi gyorskorcsolyaváltó tagjait, Burján Csabát, Knoch Viktort, Liu Shaoangot és Liu Shaolin Sándort.

A  sporttörténelmet író bajnokokat stílszerűen olimpiai bajnokok, többek között Gedó György, Szász Emese, Martinek János, Darnyi Tamás vagy éppen a 97 éves, legidősebb olimpiai bajnok, Keleti Ágnes köszöntette.
– Ahhoz szoktunk hozzá, hogy ősszel ünnepeljük új bajnokainkat a nyári olimpia után, ám most a gyorskorcsolyázóknak köszönhetően új időszámítás kezdődött a klub életében – mondta  Nébald György kardvívó, a klub elnöke.


Hazánk első téli olimpiai bajnokai igazi példaképpé váltak

A váltó két pécsi tagját, Burján Csabát és Knoch Viktort Vári Attila vízlabdázó, a Pécsi Sport Nonprofit Zrt. vezérigazgatója köszöntötte.
– Sportvezetői pályafutásom egyik legszebb pillanata volt, amikor Csaba és Viktor az olimpia után hazatért Pécsre, és hatalmas tömeg, köztük rengeteg gyerek fogadta őket. Csaba első, Viktor negyedik olimpiáján jutott a csúcsra és vált példaképpé – fogalmazott Vári, aki hozzátette, Burján Csaba ráadásul nemcsak a sportban jeleskedik, az ELTE matematika szakát végezve a tanulásban is helytáll.
Liu Shaoang és Liu Shaolin Sándor köszöntőjét  Hunyadi Emese, osztrák színekben olimpiai aranyérmet szerző gyorskorcsolyázó mondta. Kiemelte, a váltónak köszönhetően egy téli sportág került az érdeklődés középpontjába, gyerekek sokasága akar majd gyorskorizni.
Az olimpiai bajnoki klubtagságot igazoló érmet Nébald György adta át a váltó tagjainak, míg Schmitt Pál, a klub tiszteletbeli elnöke Herendi-emléktárggyal jutalmazta a váltó ötödik tagját, Oláh Bencét, aki tartalékként nem lépett jégre.
– Most már mi is tudjuk, milyen olimpiai bajnokként hazatérni. Szerettünk volna példaképek lenni, akik miatt sok kisgyerek kezd el korcsolyázni. Elértük álmunkat – mondta zárszóként Liu Shaolin Sándor.

További cikkek:


Kapcsolódó Cikkek

  • Veszélyben Mourinho állása

    Veszélyben Mourinho állása

    Akár az állásába is kerülhet José Mourinhónak, a Manchester United vezetőedzőjének, ha szombat délután vereséget szenved korábbi sikerei helyszínén, a Chelsea otthonában az angol labdarúgó-bajnokság kilencedik fordulójának nyitómérkőzésén.

  • 24 éremmel zártuk az ifjúsági olimpiát

    24 éremmel zártuk az ifjúsági olimpiát

    Magyarország 24 éremmel – 12 arannyal, 7 ezüsttel és 5 bronzzal – zárta a Buenos Aires-i ifjúsági olimpiát. Ez minden idők legjobb szereplése. Fiatal sportolóink közül az úszó Milák Kristóf és Késely Ajna volt a legeredményesebb három-három győzelemmel, előbbinek pedig még egy ezüstje is van.