EUR: 323,24 Ft
CHF: 287,77 Ft
2018. december 11., kedd
Árpád, Árpádina

Sport

Manchester égszínkék lett

A Manchester United meglepetésre hazai pályán 1-0-ra kikapott a sereghajtó West Bromwich Albiontól, így öt fordulóval a zárás előtt a Manchester City lett 2017/2018-ban az angol bajnok.

Akár két héttel ezelőtt is bajnok lehetett volna a City, azonban a városi derbin 3-2-re kikapott a Manchester Unitedtől. Talán a sors iróniája, hogy vasárnap éppen a Vörös Ördögök veresége segítette Pep Guardioláékat a Premier League csúcsára.


A City játékosai egy helyi kocsmában ünnepeltek. A brit sajtó szerint söröztek és jégerbombákat fogyasztottak a Hale nevű szórakozóhelyen, ahol a szurkolók számláját is állták. Vincent Kompany még szenvedélyes győzelmi beszédet is tartott.

 

– Ha vannak itt gyerekek, most fogják be a fülüket! Egy rohadt hosszú utazás volt, de megérkeztünk! Főleg akkor tűnhetett hosszúnak a kaland, ha a szíved negyven éve kék. De ma este megnyertük – mondta a 32 éves védő.

Pep Guardiola viszont nem stresszelte túl a dolgokat, nem is nézte a városi rivális meccsét, inkább a golfpályát választotta. A bajnokcsapatról egyébként José Mourinho, a Manchester United menedzsere is ejtett pár szót.

– Azért nyerték meg a bajnokságot, mert az övék a legjobb csapat. Csak két meccset veszítettek el. Nem tudom, hogy én gratuláltam-e nekik először vagy másodjára, de személyesen tettem meg, amikor lehetőségem volt rá – fogalmazott a portugál szakember, utalva arra, hogy már előre gratulált a City játékosainak.

 

Kapcsolódó Cikkek