EUR: 323,05 Ft
CHF: 285,97 Ft
2018. december 10., hétfő
Judit

Belföld

A tejmentes bolero a legfinomabb

Közeledik a nyár, így a fagyit nyalók száma is kezd szaporodni Budapesten. Egyre több olyan helyet találhatunk a fővárosban, ahol a szokásos ízek mellett meghökkentőeket is kipróbálhatunk. A Lokál három különleges fagyit tesztelt 1-től 10-ig terjedő skálán: a tejmentes bolerót, a lila káposztás tormakrémet és a máglyarakást, amelyeket tegnap egy Váci úti cukrászdában mutattak be.

Tejmentes bolero


A boleró egy spanyol népi tánc, így joggal várhatjuk, hogy finom, izgalmas ízvilágot tapasztaljunk egy ilyen fagyinál. Többé-kevésbé meg is kapjuk ezt a hatást, munkatársaink szerint a teszteltek közül ez volt a legfinomabb. Nem épp átlagos gyümölcsfagylaltról beszélünk. Igaz, néhányuk szerint fura utóíz maradt a szájukban, amikor megkóstolták. „Olyan íze van, mint a gumicukornak. Fura.”

Fotó: Mészáros Diána

 

Lila káposztás tormakrém

Nem volt vita róla, hogy a kínálatból ez a legellentmondásosabb fagylalt. A lila káposzta összevegyítve a tormakrémmel extrém ízvilágot eredményez, főleg fagylalt formájában. Szerkesztőségünk megosztott volt ezzel az ízzel kapcsolatban, a többségnek nem ízlett, azonban akadt olyan kolléga is, aki ezt pontozta a legmagasabbra. – Sokkal rosszabbra számítottam, de egyszer meg lehet enni – fogalmazott kissé összehúzott szájjal.

Fotó: Mészáros Diána

Máglyarakás

A máglyarakás sütemény formájában is ízletes, így biztosak voltunk benne, hogy ez finom fagyi lesz. A Lokál tesztelőbizottsága a második helyre pontozta ezt az ízt. – Kicsit olyan az íze, mint a Rákóczi-túrósnak – értékelt egyikük.

Fotó: Mészáros Diána

Fotó: Mészáros Diána

Fotó: Mészáros Diána

Kapcsolódó Cikkek