2019. január 20., vasárnap
Fábián, Sebestyén

Egyéb Szolnok

Ötéves a Szoboszlai Galéria

Pontosan öt éve, 2013 áprilisában nyitotta meg kapuit Szoboszlai Zsolt kiállítóterme, a Szoboszlai Galéria. Akkor egy Tavaszi Mustra című galérianyitó kiállítással várták a művészet iránt érdeklődő vendégeket, a hagyományt pedig azóta is őrzik: idén hatodik alkalommal rendezik meg a Tavaszi Mustrát.

A tárlaton a Szoboszlai Galéria legújabb szerzeményeit és törzsanyagának javát mutatja be a galéria; Munkácsy-, Kossuth- és Barcsay-díjas művészek alkotásai is megtekinthetők és akár meg is vásárolhatók minden hétköznap 10 és 17 óra között, egészen május 18-ig. Körülbelül 60 műalkotást állítottak ki, köztük festményeket, szobrokat, kerámiákat. A festmények között megcsodálhatunk több olaj-, akvarell- és pasztellképet és különböző grafikákat is. A kiállításmegnyitón Szutorisz-Szügyi Csongor mondott beszédet.

Több mint 60 műalkotás várja az érdeklődőket

Kapcsolódó Cikkek

  • Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Tomek Zoltán élete csatáját vívja. Ismét. A Nyíregyháza Spartacus szurkolójának megsegítésére árverés indult: egy olyan Szpari felsőre lehet licitálni, melyet válogatott labdarúgók írtak alá – olvasható a nyíregyházi focicsapat hivatalos facebook oldalán.

  • Kibérelhető a civil ház

    Kibérelhető a civil ház

    Megújult a kerületi önkormányzat Civilháza – volt Corvini Domini épülete – a Táncsics utca 10. szám alatt. A felújítás költsége közel 35 millió forint. Az épület felújítása kívül-belül a Kerületgazda Szolgáltató Szervezet munkáját dicséri.