EUR: 323,53 Ft
CHF: 287,63 Ft
2018. december 12., szerda
Gabriella

Külföld

Rendőrt késelt Lyonban az afrikai migráns

Elektromos sokkoló pisztollyal tudták csak ártalmatlanítani a rendőrök a franciaországi Lyonban azt a nyugat-afrikai migránst, aki a zoknijába rejtett késsel megsebesített egy helyi rendőrt. Az eset a Rhone prefektúrában történt, a Migrációs és Integrációs Igazgatóság helyiségében.

Egyre feszültebb a helyzet Nyugat-Európában a migránsokkal kapcsolatban. A nagy számban érkező bevándorlók több erőszakos bűncselekményt követnek el, a napokban a francia Le Progres című lap számolt be egy ilyen történetről a lap internetes oldalán.


Nem tudni, hogy mi dühítette fel azt a guineai menedékkérőt, akinek teljesen eldurrant az agya Lyonban, a Migrációs és Integrációs Igazgatóság helyiségében. A pultot támasztó afrikai először csak sértő, majd fenyegető megjegyzéseket tett a menedékügyi tisztviselőkre. A rendőrök igyekeztek megnyugtatni az illetőt, ám ő váratlanul előkapta a zoknijába rejtett kést és azzal támadt az egyenruhásokra. Az egyik rendőr erre elektromos sokkoló pisztollyal avatkozott be a támadásba. A lap beszámolója szerint a megtámadott rendőr kisfokú sérülést szenvedett, az afrikai férfit letartóztatták, miközben a központot kiürítették és bezárták.

(MTI/EPA/Yoan Valat)

A támadás másnapján ügynökök szállták meg az igazgatóság épületét, hogy ellenőrizzék milyen további biztonsági intézkedésekre van szükség, hogy hasonló eset a jövőben ne történhessen meg. A francia belügyminisztérium illetékese szerint

A prefektúra által bejelentett biztonsági intézkedések megerősítése az ellenőrző állomás érzékenységének növekedését eredményezte. “Fémdetektorokat is kérünk, valamint a második, jelenleg nem működtetett kapuk üzembe helyezését” – mondta Erdinc Altinkaynak.

Kapcsolódó Cikkek