EUR: 322,57 Ft
CHF: 282,67 Ft
2018. október 24., szerda
Salamon

Külföld

Rohamosan nő a mobilos fizetések száma

Rohamosan emelkedik a mobil eszközökkel bonyolított fizetések száma Kínában, miközben a személyi számítógépekről kezdeményezett fizetések visszaszorulóban vannak.

A belföldi kereskedelmi bankok tavaly 37,5 milliárd mobil eszközről kezdeményezett fizetést bonyolítottak le Kínában, 46,06 százalékkal többet, mint az előző évben.

A nem banki fizetési szolgáltatásokat bonyolító szervezetek 239 milliárd mobil fizetési megbízást hajtottak végre tavaly, 146 százalékkal többet, mint 2016-ban.

A személyi számítógépekről kezdeményezett, vezetékes online fizetések viszont a bankoknál tavaly mindössze 5,2 százalékkal nőttek, a nem banki fizetési szolgáltatásoknál pedig 27 százalékkal csökkentek.

A mobil eszközökkel bonyolított fizetések nagymértékű növekedése elsősorban az üzletekben elhelyezett árucikkek QR- és vonalkódjának a beolvasásával kezdeményezhető fizetési lehetőség növekvő népszerűségének tulajdonítható.

Kapcsolódó Cikkek

  • A nap képe: Mekkzabállak

    A nap képe: Mekkzabállak

    Nem mindennapi pillanatot kapott lencsevégre az 51 éves Burak Senbak, aki marokkói utazása alkalmával botlott bele egy Argánfába, amit szinte teljes terjedelmében elleptek a kecskék.

  • Dicsérték Orbánt az angolok

    Dicsérték Orbánt az angolok

    Az angol Daily Mail című bulvárlap is beszámolt arról, hogy a magyar kormány beszüntette a gender-szakot az egyetemeken. A portál szélsőjobboldalinak nevezi Orbán Viktort és hogy-hogy nem a Soros-egyetem közleményét idézi a kérdésben, viszont az angol kommentelők kiállnak a magyar kormány döntése mellett.