2019. január 21., hétfő
Ágnes

Külföld

Soros megbüntetné Magyarországot

Tegnap Brüsszelben járt Soros György. A milliárdos spekuláns tajtékozva érkezett a belga fővárosba, ahol régi jó barátjával Frans Timmermansszal, az Európai Bizottság alelnökével egyeztetett. Soros nem akarja tudomásul venni a magyar választás eredményét, meg akarja büntetni Magyarországot és bevándorlóországgá szeretné változtatni.

Egyszerűen képtelen tudomásul venni a magyar emberek akaratát Soros György bevándorláspárti spekuláns. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint hogy amint megszületett a Fidesz harmadik kétharmados győzelme, Soros villámgyorsan Brüsszelbe utazott, ahol találkozott Frans Timmermansszal, az Európai Bizottság első alelnökével.


Soros György magyar származású amerikai üzletember (MTI/EPA/Julien Warnand)

Az egyeztetést követően Alexander Winterstein, az Európai Bizottság helyettes szóvivője újságíróknak azt mondta:  az Európai Bizottság ajtaja mindenki előtt nyitva áll, ez vonatkozik a civil szervezetek képviselőinek látogatására is. Mint tudjuk, Soros elkötelezett támogatója a bevándorláspárti NGO-knak.

Frans Timmermans Fotó: EPA/OLIVIER HOSLET

Az egyébként már korábban kiderült, hogy Soros a vesszőparipáiról fog értekezni az Európai Bizottság második emberével, vagyis a „jogállamiságról”, a nyitott társadalmakról, meg arról, hogyan lehet megerősíteni Európa egységét. Vagyis a nyitott határokról, a kerítés lebontásáról, a migránsok beengedéséről és az Európai Egyesült Államok létrehozásáról.


– Soros a magyar emberek megbüntetését akarja elérni, mert a magyarok nem az ő jelöltjeire, hanem a bevándorlást elutasító Fideszre szavaztak. A spekuláns nem akarja elfogadni a magyar választás eredményét – reagált Soros brüsszeli találkozójára Szijjártó Péter külügyminiszter.

Hollik István kereszténydemokrata országgyűlési képviselő szerint pedig arról egyeztettek, hogy a választásokat követően miképpen fokozzák a Magyarországra gyakorolt nyomást, hogy ránk erőltessék a bevándorlókat. Hozzátette: mivel a tárgyalás zárt ajtók mögött folyt, ezért a Fidesz–KDNP elvárja, hozzák nyilvánosságra, hogy miről tárgyaltak.

Soros egyébként hazajár Brüsszelbe: tavaly áprilisban Jean-Claude Junckerrel, az Európai Bizottság elnökével parolázott, idén februárban pedig szintén Timmermans fogadta.

Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke egy éve fogadtaa Soros Györgyöt Brüsszelben (MTI/EPA pool/Olivier Hoslet)

(MTI/EPA pool/Olivier Hoslet)

 

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek