EUR: 323,19 Ft
CHF: 285,71 Ft
2018. szeptember 19., szerda
Vilhelmina

Belföld

Szabadon járhat Budapesten Gyárfás

Már tavaly októberben megkapta Gyárfás Tamástól a Fenyő-gyilkosság felbujtójához elvezető bizonyítékot I. Sándor főügyész, mégsem tett semmit. A férfit most bűnpártolással gyanúsítják. Közben Gyárfást kiengedték a dutyiból, nyomkövetővel szabadon járhat Budapesten.

Bűnpártolással gyanúsították meg pénteken a Fenyő-ügyben I. Sándor főügyészt. A gyanú szerint a Fellebviteli Főügyészség vezetője tavaly október 17-én kapta meg a Fenyő-gyilkosság felbujtójához elvezető hangfelvétel leiratát, mégsem tett semmit az ügyben. Ráadásul miután Polt Péter legfőbb ügyész decemberben felmentette hivatalából, I. Sándor haza is vitte a leiratot, amit a nyomozók pénteken meg is találtak a lakásán. I. Sándor nem tett vallomást.


Fotó: Mészáros Diána

Ugyanakkor a Fenyő János 1998-as megölésének felbujtójaként meggyanúsított Gyárfás Tamás azt állítja, hogy ő már másnap átadta a most ellene szóló bizonyítékként szereplő hangfelvételt a hatóságoknak, miután azt tavaly ősszel a postaládájába fenyegető céllal bedobták. Ebben az ügyben azonban a Pesti Srácok szerint a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) november 8-án indított nyomozást, Gyárfást pedig először november 27-én hallgatták meg. Vagyis a jelek szerint csaknem másfél hónap telt el Gyárfás „feljelentéséig” azután, hogy a gyanúsítás szerint I. Sándornak az úszószövetségi elnök már átadta a bizonyítékot.

Ez támasztja alá a Pesti Srácok korábbi állítását, miszerint Gyárfás az NNI nyomozóinak úgy nyilatkozott: két hónappal korábban (vagyis szeptember vége felé) „lakásán felkereste őt egy ismeretlen férfi, aki egy fenyegető tartalmú írásos anyagot adott át neki. A férfi anélkül, hogy megbízóját megnevezte volna, közölte Gyárfással, hogy később még jelentkezni fog a követelésekkel, ám elutasítás esetén tragédia fog bekövetkezni.”


Fotó: Mészáros Diána

Fenyőt 1998-ban ölték meg

A zsarolással gyanúsított férfi az az Imrich K., aki korábban bűntársa volt a Fenyő lelövéséért elítélt szlovák bűnözőnek, Jozef Rohácnak. A hangfelvételt Rohác testvérének felvidéki lakásában is keresték a helyi zsaruk, magyar kollégáik kérésére.

Ezek után gyanúsították meg márciusban Portik Tamást, a más ügyek miatt 28 évre elítélt maffiózót azzal, hogy ő bízta meg Rohácot Fenyő János megölésével. Néhány héttel később Gyárfást is őrizetbe vették, azzal a gyanúval, hogy Portiknál viszont ő rendelte meg az emberölést.

Gyárfás Tamás ellen pénteken lakhelyelhagyási tilalmat rendeltek el, így Budapest területén szabadon mozoghat, igaz, nyomkövetőt kell viselnie. Gyárfás a tárgyalása után ártatlanságát hangoztatta.

Kapcsolódó Cikkek

 • Startupok indítását segítik a BME-n

  Startupok indítását segítik a BME-n

  A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) programot indít Startup Campus BME Powered by Hiventures néven a Magyar Fejlesztési Bankhoz (MFB) tartozó Hiventures Kockázati Tőkealap-kezelő Zrt.

 • Tizenkét év fegyházba került az ékszerbolti késes rablás

  Tizenkét év fegyházba került az ékszerbolti késes rablás

  Tizenkét év fegyházra ítélte szerdán kihirdetett elsőfokú, nem jogerős ítéletében a Pesti Központi Kerületi Bíróság (PKKB) azt a férfit, aki a tényállás szerint néhány hónapja két ékszerboltban is rablást kísérelt meg – közölte a Fővárosi Főügyészség.

 • Elgázolt egy embert a Tokaj InterCity

  Elgázolt egy embert a Tokaj InterCity

  Elgázolt egy embert a Debrecen-Miskolc felől a Keleti pályaudvarra tartó Tokaj InterCity délelőtt Aszód és Gödöllő között – közölte a Mávinform az MTI-vel.