2019. március 22., péntek
Beáta, Izolda, Lea

Extra

Sztárparádé a Hófehérke musicialben

Gyermekkorunk egyik kedvenc meséje, a Hófehérke és a hét törpe hamarosan egészen új köntösbe csomagolva, musicial formában is látható lesz. A darab szereplői között feltűnik Galambos Lajcsi, mint bányafőnök, Peller Mariann, mint királynő, míg főszerepben Katona Klaudiát és Solti Ádámot láthatjuk.

A mindannyiunk által jól ismert mese eddig nem ismert történéseket is feltár. Betekintést nyerhetünk például gonosz királynő múltjába, mely számos titkot rejt. Peller Mariann – a karaktert alakító színésznő – szerint a darab gyerekek és felnőttek számára egyaránt érdekes lehet.


Peller Mariann (Instagram)

– A gyerekek viszonylag ritkán szoktak egyedül színházba járni, de ez a darab a felnőttek számára is érdekes és szórakoztató lehet. Sok jó poén van benne, és a karakterek jelleme is egy fokkal árnyaltabb, mint az eredeti mesében. A musicial számomra egy kiváló lelki terápia, hisz gonosz királynőként végre kiélhetem a bennem lévő kisördögöt – mondta nevetve Mariann, akinek kisfiai, Kornél és Szilveszter is nagyon várják már, hogy édesanyjukat a színpadon lássák.

–Habár a srácok elsőre kicsit ódzkodtak attól, hogy épp az ő anyukájuk lesz a gonosz, mára már megbarátkoztak a gondolattal, sőt! Olyannyira megszerették az énekeimet, hogy gyakran ők is azt dúdolják. Nálunk az egész család imádja a meséket, ezért is örültem nagyon a felkérésnek – tette hozzá Mariann.


 

A darabban feltűnik Galambos Lajcsi is, mint a törpék bányafőnöke. A mulatós zenésznek ez az első musicial szerepe, és nem tagadja, hogy a felkérés nagyon váratlanul érte.

Lagzi Lajcsi , Galambos Lajos Fotó: Lokál

–Kifejezetten meglepett a felkérés, de egy kis gondolkodási idő után örömmel mondtam rá igent. Habár zenészként nem áll távol tőlem a színpad, a színészet mégiscsak egy új kihívást jelent – árulta el Lajcsi, akinek 18-20 oldalnyi szöveget kell megtanulnia, de a profi színészgárda gyakran látja el őt jó tanácsokkal.

–Nagyon évezem a próbákat, és nincs olyan nehéz dolgom, hisz egy profi stábnak, csapatnak vagyok a része. Rengeteget nevetünk, és számomra külön öröm, hogy egy gyerekeknek szóló darabban, gyerekek előtt szerepelhetek, hisz nekem is van három. Kiskorukban mindig én meséltem nekik, emlékszem sokszor épp a Hófehérke és a hét törpét, úgyhogy abszolút nem áll tőlem távol a mesevilág, nosztalgikus élményeket kelt bennem. Igaz, az én gyermekim már szinte felnőttek, izgatottan várják a tatabányai bemutatót – árulta el Lajcsi.

 

A sztár szereposztás mellett a produkció színvonalát egy énekkar, valamint profi táncosok, artisták emelik majd. A bemutató május 13-án lesz Tatabányán, de év végéig számos más vidéki városban, és május 27-én az ország legnagyobb csarnokában, a Papp László Arénában is látható lesz a musicial.

Kapcsolódó Cikkek

  • Stanley Kubrick 20 éve halt meg

    Húsz éve, 1999. március 7-én halt meg Stanley Kubrick, a filmtörténet egyik legnagyobb hatású rendezője, a Spartacus, a Lolita, a 2001: Űrodüsszeia, a Mechanikus narancs, a Ragyogás, a Tágra zárt szemek alkotója.

  • Eladhatatlanná vált Jacko birtoka

    Eladhatatlanná vált Jacko birtoka

    Úgy tűnik, még az ingatlanpiacra is hatással van a Michael Jacksonról szóló dokumentumfilm, a Neverland elhagyása, ugyanis az egykori popsztár birtoka ma már senkinek sem kell.