EUR: 323,19 Ft
CHF: 285,71 Ft
2018. szeptember 19., szerda
Vilhelmina

Külföld

Terrortámadás Kanadában, 9 halott, rengeteg sebesült

A nyomozók terrorizmust feltételeznek a kilenc ember életét követelő torontói gázolás valószínűsíthető indítékaként – jelentette ki hétfőn egy amerikai biztonsági tisztségviselő.

A névtelenül nyilatkozó amerikai illetékes szerint nincs ok azt feltételezni, hogy az incidens, amelynek során egy bérelt kisteherautó járókelők közé hajtott a kanadai nagyváros Yonge utcáján, baleset lett volna.


A torontói rendőrség szerint tizenhat ember is megsérült. A sofőrt őrizetbe vették. Indítékát még vizsgálják a kanadai hatóságok. A gyanúsított nevét a rendőrség egyelőre nem közölte, de a CBC kanadai hírtelevízió saját forrásaira hivatkozva a 25 éves Alek Minassianként azonosította a hatóságok kezére került férfit. A CBC kormányzati tisztségviselőkre hivatkozva úgy tudja, a gyanúsított nem köthető egy terrorista csoporthoz sem.

A kanadai hatóságok egyelőre nem erősítették meg, hogy szándékos cselekmény, vagy baleset történt-e.

Ralph Goodale közbiztonsági miniszter sajtótájékoztatóján elmondta: túl korai még, hogy a gázolásról meg lehessen állapítani, terrorcselekmény volt-e. Hozzátette: a kanadai kormány egyelőre nem emelte meg a terrorkészültséget.

Kapcsolódó Cikkek

  • Száműznék a szőrmét Los Angelesből

    Száműznék a szőrmét Los Angelesből

    Betiltanák a szőrmetermékek többségének árusítását és előállítását a világ egyik divatközpontjának számító Los Angelesben, amely az eddigi legnagyobb amerikai város lenne, amely bevezeti a korlátozást.

  • A nap képe: Pusztító Florence

    A nap képe: Pusztító Florence

    Emelkedett az Egyesült Államok keleti partvidékén pusztító Florence trópusi vihar halálos áldozatainak száma, közben Észak-Karolinán tornádók söpörtek végig.